Sklapaćemo beloruske trolejbuse?

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sklapaćemo beloruske trolejbuse?

Minst -- Belorusija i Srbija razmatraju mogućnost da počnu zajednički posao oko sklapanja Beloruskih trolejbusa, piše Beloruska telegrafska agencija (BELTA).

Ovu informaciju je u javnost izneo Juri Klemjato, generalni direktor kompanije "Belkomanmaš holding manadžment" posle sastanka srpskog predsednika Tomislava Nikolića sa beloruskim biznimsenima.

Inače Belkomanmaš holding isporučuje svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trolejbuse Beogradu već deset godina. Poslednji serija od 82 trolejbusa je isporučena Beogradu 2010. godine.

Sada kompanija sugeriše da preuzme posao obnavljanja i zamene beogradske flote trolejbusa. Nove trelejbuse bi trebalo da sklapa neko državno preduzeće u Srbiji. Beloruska i srpska strana su razmatrali i mogućnost stvaranja zajedničkog preduzeća koje će u Srbiji da radi sklapanje.

"Ipak sve zavisi od finansija. Taj posao će početi tek onda kada grad Beograd to bude mogao da isfinansira. Forma preduzeća koje će to raditi još nije do kraja dogovorana", kaže Juri Klemjato, navodeći da će on uskoro posetiti Beograd zbog nastavka pregovora.

Klemjato je rekao i da je Belkomanmaš ponudio i rad na modernizaciji transporntne infrastrukture - strujnih žica za trolejbuse i tramvajskih šina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sklapaćemo beloruske trolejbuse u Srbiji?

Izvor: Kamatica.com, 14.Mar.2013, 12:31

Belorusija i Srbija razmatraju mogućnost da počnu zajednički posao oko sklapanja Beloruskih trolejbusa, piše Beloruska telegrafska agencija (BELTA)..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.