Šeik iz Emirata sa srpskim zvaničnicima

Izvor: Večernje novosti, 09.Jan.2013, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeik iz Emirata sa srpskim zvaničnicima

BEOGRAD - Princ prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan sastao se danas u Beogradu sa najvišim srpskim zvaničnicima sa kojima je razgovarao o mogućnostima unapređenja i razvoja bilateralnih odnosa Srbije i UAE, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.Sa šeikom UAE razgovarali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Vlade Ivica Dačić, prvi potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić, potpredsednici Vlade Jovan Krkobabić i Rasim Ljaljić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.Predsednik Nikolić istakao je značaj saradnje između Srbije i UAE, posebno u sferi poljoprivrede, visokih tehnologija i u razvoju odbrambenih tehnologija i specijalizovane industrije.Tokom razgovora visokih delegacija posebno su istaknute perspektive unapređenja ekonomskih odnosa između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i uspostavljanje sveobuhvatne saradnje u okviru realizacije najavljenih zajedničkih projekata.Šeik al Nahjan doputovao je danas u Beograd gde su ga na aerodromu "Nikola Tesla" svečano dočekali prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, načelnik Vojnoobaveštajne agencije Dragan Vladisavljević i direktor Bezbednosno-informativne agencije Nebojša Rodić.Dolazak šeika al Nahjana je uzvratna poseta Srbiji pošto je prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučih, zajedno sa ministrom finansija Dinkićem, prošle jeseni boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šeik iz Emirata u Beogradu

Izvor: OkRadio.rs, 09.Jan.2013

Princ-prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan sastao se u Beogradu sa najvišim srpskim zvaničnicima. Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Republike, zvaničnici su razgovarali o mogućnostima unapređenja i razvoja bilateralnih odnosa Srbije i UAE. Sa...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.