Šefu države manja plata

Izvor: Večernje novosti, 12.Jul.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefu države manja plata

Aktuelni i bivši predsednik dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije izveštaje o imovini AKTUELNI predsednik Srbije Aleksandar Vučić mesečno će primati oko 1.800 dinara manje od svog prethodnika Tomislava Nikolića. Ovo pokazuju izveštaji o prihodima i imovini koji funkcioneri dostavljaju Agenciji za borbu protiv korupcije po stupanju na dužnost ili po odlasku s položaja. Prema najnovijim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << raportima, Vučić će imati platu od 128.177 dinara, dok je Nikolić sve do 31. maja, kad mu je zvanično prestao mandat, dobijao 130.000 dinara. U imovinskim kartama ni prethodnog, ni aktuelnog šefa države nema drugih bitnih promena u odnosu na ranije objavljene podatke.Vučić i Nikolić su, inače, obavezu o dostavljanju obaveštenja i izveštaja ispunili u zakonskom roku. Jer, propisano je da se izveštaji šalju najkasnije 30 dana od preuzimanja dužnosti ili po prestanku mandata.Taj rok sada teče za članove Vlade, koji su nedavno položili zakletvu u Narodnoj skupštini. Kako za "Novosti" objašnjavaju u Agenciji za borbu protiv korupcije, ministri koji su nastavili da vode isti resor i u novoj vladi, kao i oni koji su ranije obavljali drugu funkciju, a u međuvremenu nisu imali promene oko imovine, treba da pošalju svojeručno potpisano obaveštenje s datumom kad su napustili prethodni položaj, otkad imaju novo zaduženje, kada su reizabrani...- Pošto je Vlada izabrana 29. juna, to znači da je poslednji rok podnošenja izveštaja u elektronskoj formi 29. jul, dok je rok za dostavljanje u štampanoj formi još osam dana od dobijanja bar-koda - kažu nam u Agenciji.Ko god je imao promene u imovini i prihodima dok je obavljao funkciju i pre ulaska u Nemanjinu, dakle, dužan je da dostavi novi izveštaj. NISU FUNKCIONERIPO zakonima, predsednik i članovi Nacionalnog saveta za saradnju za Rusijom i Kinom ne smatraju se funkcionerima. Kako navode u Agenciji, to konkretno znači da Tomislav Nikolić, koji je nedavno preuzeo dužnost predsednika Saveta, nema obavezu da pošalje novi izveštaj o imovini. On će, međutim, sve do 31. januara 2018. godine, biti dužan da dostavi vanredni izveštaj ukoliko mu se imetak bitno promeni.
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVE FUNKCIJE - VEĆE ZARADE Vučić primio prvu predsedničku platu, a Gašić kao direktor BIA. Ovoliko im je "leglo"

Izvor: Blic, 13.Jul.2017, 06:37

Aleksandru Vučiću porasla su primanja nakon što je sa funkcije premijera prešao na predsedničku i on sada mesečno zarađuje 16.000 dinara više. Platu iz državnog budžeta, posle pauze od godinu i po dana, ponovo prima Bratislav Gašić, novi direktor BIA i ona je značajno veća od Vučićeve...Stupanjem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.