Saznajemo: Završene petočasovne konsultacije Nikolića, Dačića i Vučića

Izvor: Blic, 05.Apr.2013, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saznajemo: Završene petočasovne konsultacije Nikolića, Dačića i Vučića

U Predsedništvu Srbije danas popodne održane su konsultacije predsednika Tomislava Nikolića, premijera Ivice Dačića i vicepremijera Aleksandra Vučića. U međuvremenu, premijer je na sednici Vlade Srbije obavestio ministre o dijalogu sa Prištinom, a potom se pridružio Nikoliću i Vučiću.

Vlada je inače donela i odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o obrazovanju privremenih organa u opštinama Đakovica, Dečani, Klina, Prizren, Uroševac, Podujevo, Glogovac, Kačanik, Štimlje i Suva Reka.

Privremeni organi će obavljati poslove iz nadležnosti skupštine i izvršnih organa u ovim opštinama na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, navodi u saopštenbju vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Predsednik Nikolić razgovarao je tokom dana sa američkim ambasadorom Majklom Kirbijem i preneo mu da je veoma razočaran ishodom nedavnih pregovora Beograda i Prištine, koje, kako se navodi u saopštenju Pres službe, Srbija shvata kao pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, a ne o statusu Kosova i Metohije.

U međuvremenu, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je da će državni vrh konačan stav o ponudi iz Brisela doneti na osnovu detaljne procene šta su gubici u jednom, a šta gubici u drugom slučaju, pošto je, kako je rekao, potpuno jasno da će u oba slučaja Srbija, nažalost, biti usočena sa velikim izazovima i gubicima.

Đurić je ocenio da dijalog koji je vođen u prethodnom periodu nije uzaludan i da je sama činjenica da se razgovaralo znatan napredak.

- Mi mislimo da na pravi dijalog, a ne na dijalog u kojem se samo nameću rešenja i očekuje od jedne strane da prihvati jednostrani sporazum kojim se odriče svih svojih interesa. Dakle, mislimo da se u pravom dijalogu može doći do rešenja", rekao je on.

Đurić je ponovio da je Srbija posvećena tom dijalogu i da od međunarodne zajednice odnosno EU koja je posrednik u ovom dijalogu očekuje da pravilno razume koji je stabilizirajući efekat do sada dijalog imao na Kosovo i Metohiju i na region i da pravilno izvaga koje su moguće štetne posledice u slučaju odustajanja od daljeg dijaloga.

Povezane vesti: Tači: Neće biti pobednika Hejg i Gordon dolaze u Beograd i Prištinu tokom vikenda? Čanak pozvao državni vrh da se odluči za EU LDP: Odluka treba da omogući nastavak integracija SPO: Potpisati briselski sporazum DS: Ne igrajte se s budućnošću,obavestite nas šta je ponuđeno Pribićević: Tačijeva pretnja može da se ostvari samo silom Dačić: Nudili su nam kapitulaciju Funkcioner nemačkih liberala: Ne vidim način da Srbija dobije datum Lunaček: Vremenski prozor se zatvara za Srbiju Tači: Ukoliko ne bude sporazuma Srbija će imati teške posledice, ali i Kosovo
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saznajemo: Završen petosatni sastanak Nikolića, Dačića i Vučića

Izvor: Blic, 05.Apr.2013

Sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića završen je posle skoro pet sati, saznaje "Blic". Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić više od tri sata na sastanku..Nikolić i Vučić više od četiri sata razgovarali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.