Saučešće Nikolića zbog smrti akademika Ekmečića

Izvor: RTS, 31.Avg.2015, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saučešće Nikolića zbog smrti akademika Ekmečića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća predsedniku Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimiru Kostiću, povodom smrti akademika Milorada Ekmečića.
U telegramu se navodi da je akademik Ekmečić, jedinstvenog uma, izuzetnog znanja i intelektualne snage, ostavio za sobom respektabilan naučni i istraživački opus koji ga je za života svrstao među vodeća imena naučne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajednice, ne samo naše zemlje, već regiona, Evrope i sveta, prenosi Tanjug.

"Pamtićemo zanavek njegovu profesionalnu posvećenost i ljudsku dobrotu. Bila je čast razmenjivati misli, razgovarati i družiti se sa dragim prijateljem profesorom Ekmečićem čiji su mnogobrojni radovi trajni doprinos naučnoj misli Srbije. Nedostajaće nam svima", naveo je predsednik u telegramu saučešća.
Nikolić je predsednika SANU Vladimira Kostića zamolio da svim članovima SANU, a naročito neposrednim saradnicima dragog akademika Ekmečića, prenese njegovo iskreno saučešće, navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika Republike Srbije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.