Saradnja Srbije i RS važan zadatak

Izvor: B92, 08.Avg.2012, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Srbije i RS važan zadatak

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić i predsednik RS Milorad Dodik ocenili su da postoji stalna potreba za unapređenjem uzajamne saradnje Beograda i Banjaluke.

Dvojica predsednika su se, tokom susreta u Beogradu, saglasila da je održavanje bliskih i prijateljskih veza Srbije i RS u svim sferama života garancija stabilnosti, temelj za bolju budućnost i prvorazredni nacionalni zadatak, saopštila je pres-služba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Srbije.

U prijateljskom razgovoru, razmatrana je međusobna saradnja predsednika, kao i aktiviranje rada Saveta za implementaciju sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i RS.

Predsednik Nikolić je rekao da će ulagati maksimalne napore da se prijateljski odnos Srbije i RS i dalje unapređuju i dodao da su mir i stabilnost u regionu apsolutni prioritet.

Nikolić je u razgovoru najavio donošenje nacionalne strategije za Kosovo i Metohiju, objasnivši da do sada Srbija nije izašla sa konkretnim planom, već da je samo odgovarala na zahteve druge strane.

Kada je reč o Republici Srpskoj, predsednik Nikolić je istakao neophodnost privrženosti Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Sa druge strane, Dodik je istakao da će RS nastaviti da promoviše poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji.

Dodik je informisao predsednika Srbije i o nizu strateških projekata koji se realizuju u RS, posebno u oblasti energetike, infrastrukture, telekomunikacija i razvoja poljoprivrede i turizma.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.