Sa skupa o Kosovu oštro prozvan Nikolić

Izvor: Mondo, 13.Dec.2012, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa skupa o Kosovu oštro prozvan Nikolić

Učesnici skupa "Kosovo da! Evropska unija ne!" pozvali su danas na otpor "izdajničkoj vlasti" u Beogradu zbog uspostavljanja granice sa Kosovom.

"Predsednik Srbije Tomislav Nikolić počinio je nacionalnu izdaju uspostavljanjem graničnog prelaza s Kosovom, koji smo nazvali – nova Bajčetina", rekao je poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jakšić na skupu u beogradskom Sava centru.

Jakšić je povodom izjave potpredsednika Vlade Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Aleksandra Vučića da će narod gladovati bez EU, upitao za koliko je Vučić prodao Kosovo, pa Srbija nije gladna.

On je premijera Ivicu Dačića okarakterisao kao "ucenjenog" i "izvođača Nikolićevih radova", rekavši da podržava borbu protiv korupcije i kriminala, ali da je najgori politički kriminal prodaja teritorije.

"Hapšenje Miškovića ne može da sakrije istinu da prodaju i izdaju Kosovo. Dugovi Nikolića i Vučića nisu i naši dugovi. Moramo marionetama na vlasti da kažemo da je dosta i da nećemo da prodamo veru za večeru", rekao je Jakšić.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić kazao je da bi Dačić trebalo da "utuvi u svoju glavu" da u crnim torbama koje nosi po Briselu ne može da nosi i "žive glave Srba s Kosova".

Ristić je Vučiću poručio da srpski domaćin nikada nije prodavao kuću kada je bio gladan, nego da je išao na njivu da radi.

"Briselskim putnicima trebalo bi oduzeti olovke. Srbijo, vrati se kući. Brisel i briselski kupleraj nisu tvoja kuća, nego Pećka patrijaršija i Bogorodica Ljeviška", rekao je Ristić.

Okupljeni su na pominjanje imena Nikolića, Vučića i Dačića skandirali: "Izdaja, izdaja!".

Bivši član tima Beograda u pregovorima s Prištinom Leon Kojen pozvao je građane na otpor, miran, ali nepokolebljiv i nepotkupljiv do pobede, jer, kako je istakao, narod traži minimum slobode ekonomskog blagostanja i nacionalnog dostojanstva.

"Nova vlast nije promenila pogubnu Tadićevu politiku ubrzanog zaduživanja i prihvatanja naloga iz inostranstva. Koga vlast obmanjuje? Zašto Srbija gasi svoje vitalne interese zarad neizvesnog cilja kakav je članstvo u EU. Srbija nema saveznike, jer ih traži tamo gde ih nema i gde ih ne može naći", rekao je Kojen.

Pesnik Rajko Petrov Nogo rekao je da su na vlasti "pripravnici za izdajnike" koji, međutim, još imaju prilike da "vrdnu" i pozvao ih da "vrdnu".

"Na Jarinju tuga iz Srbalja veje, nije sve propalo, kad propalo sve je", rekao je Nogo.

Advokat Branko Pavlović predložio je raspisivanje referenduma o ukidanju svih sporazuma kojima je uspostavljena granica s Kosovom i rekao da vlast potkopava temelje srpske državnosti.

"EU je opasan protivnik koji nam, kroz Vučićeva usta, poručuje da ćemo umreti od gladi, bez nje, a zapravo samo bez EU možemo postići ekonomski prosperitet", rekao je Pavlović.

Novinar Željko Cvijanović naveo je da većina naroda koja je protiv EU, traži novu elitu, jer je sadašnja elita protiv interesa naroda.

"Paradoksalno, izvan naših granica stvari se menjaju i vreme radi za nas, dok se unutar naših granica rastače država i ugrožava narod", rekao je Cvijanović.

Skupu su prisustvovali potpredsednici DSS Slobodan Samardžić i Nenad Popović, kao i funkcioneri te partije.

Skup je organizovala grupa konzervativnih intelektualaca, među kojima Slobodan Antonić, Vasilije Krestić, Milo Lompar, Draško Petrović i Kosta Čavoški.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Skup "protiv granice sa KiM"

Izvor: B92, 14.Dec.2012, 00:03

Beograd -- Pod sloganom "Kosovo da, Evropska unija ne", u centru Sava održan skup protivnika politike kojom se, kako tvrde, stvara granica između KiM i ostatka Srbije...Na skupu, koji je organizovan na poziv internet-portala "Novi standard" i grupe intelektualaca, prisustvovali su članovi i funkcioneri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.