SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu

Izvor: SandzakPress.net, 26.Jan.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu

Novi Pazar, Srbija – SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu. Tomislav Nikolić, pored toga što je kao Predsjednik Republike grubo prekršio Ustav, on je još jednom pokazao da je ostao čvrsto privržen politici otvorene netrpeljivosti prema građanima Srbije drugih nacionalnosti. Srbija je zemlja bogata i ponosna na svoje različitosti, ona nikada nije bila zemlja kakvom je Predsjednik Nikolić danas predstavlja u svom govoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << niti će ikada biti onakva kakvom je on zamišlja. Imajući u vidu radikalsku politiku iz koje je  Nikolić iznikao, te činjenicu da je njegov kabinet direktno rukovodio rehabilitacijom četničkog vođe Draže Mihajlovića odgovornog za masovna ubistva Bošnjaka i etničko čišćenje Sandžaka, riječi koje je danas izgovorio upravo podsjećaju na pisane naredbe Draže Mihajlovića kojim je naređivao čišćenje državne teritorije “od nenarodnih i nenacionalnih” elemenata. SDA Sandžaka traži od Ustavnog suda i svih nadlježnih državnih organa da hitno preduzmu sve mjere i odlučno zaustave neželjene efekte u društvu kakve mogu nastati kao posljedica ovakvih neodgovornih postupaka nosioca najviših državnih funkcija. Bošnjaci će zajedno sa svojim komšijama Srbima i svim građanima Srbije drugih nacionalnosti nastaviti da grade svoju sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost u ovoj zemlji zasnovanu na poštovanju i očuvanju bogatstva različitosti. Sve manje djece se rađa, bačni parovi se sve češće obraćaju ljekarima i rješenje traže u inostranstvu. To rješenje treba da bude ovjde, ta djeca treba da budu srpska djeca, sa srpskim genetskim materijalom, sa srpskim kodom, sa srpskom prošlošću i srpskom budućnošću. To me je vodilo da se zalažem da se ovakav centar izgradi u Kragujevcu, jer nije sve Beograd. Tomislav Nikolić (sda.rs)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

SDA Sandžaka kritikuje Nikolića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2016

Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) ocenila je danas da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavama pri otvaranju Banke za matične ćelije u Kragujevcu "grubo prekršio Ustav" i ponovo pokazao da je "ostao čvrsto privržen politici otvorene netrpeljivosti prema građanima Srbije drugih nacionalnosti"..."Srbija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.