Izvor: S media, 16.Jan.2012, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Nikolić nas neće uslovljavati

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić ocenio je da će socijalisti na sledećim izborima osvojiti oko 40 mandata i da će biti deo nove vlade.

Ružić je u intervjuu za "Novosti" od ponedeljka rekao da lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić ne može da postavlja uslove SPS-u, kao i da su "osobine koje ima (šef te stranke Ivica) Dačić, idealne za čoveka koji treba >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da vodi vladu".

Ružić smatra da je predizborna koalicija sa PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom "tim koji dobija" i da ga ne treba menjati, kao i da je najmanje verovatna vlada koju bi činili DS, SNS i SPS.



Od referenduma više štete nego koristi

On smatra i da referendum u četiri opštine na severu Kosova u ovom trenutku neće doneti korist državnim interesima Srbije

- Najavljeni referendum ima veliku političku specifičnu težinu o kojoj, čini mi se, oni koji ga formalno, ali i oni koji ga suštinski organizuju, nemaju dovoljan nivo svesti. Ukoliko takav akt potencijalno donosi veću štetu nego korist državi koja ga nije organizovala, a indirektno samo korist kvazidržavi koja se tim istim aktom ne priznaje, ne vidim korist po državne interese Srbije, barem ne u ovom trenutku - rekao je Ružić.

Šta traže stranke da bi ušle u neku koaliciju?

Estrada: Kojoj se političkoj stranci prikloniti?

Nikolić: Odlazim ako ne pobedimo

Na pitanje da li misli da će Srbija u martu dobiti status kandidata za ulazak u EU ukoliko se ne odrekne rezolucije 1244 SB UN, Ružić je rekao da bilo kakvi novi preduslovi, pa i odricanje od rezolucije 1244, neće doneti bilo kakav pozitivan efekat, već samo viši stepen evroskepticizma.

- Srbija je, po mišljenju SPS-a i velike većine građana, poodavno zaslužila dobijanje statusa kandidata. Smatramo da bilo kakvi novi preduslovi, pa i odricanje od rezolucije SBUN 1244, neće izroditi bilo kakav pozitivan efekat, već samo viši stepen evroskepticizma. Dosta nam je igre štapa i šargarepe. Za tango je potrebno dvoje, i što pre to shvate u Briselu, pre će se postići progres u obostranom interesu - zaključio je Ružić.

(Novosti)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.