Rogozin u Beogradu

Izvor: RTS, 28.Nov.2012, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin u Beogradu

Srbija je zainteresovana za saradnju sa Rusijom u brojnim oblastima, a projekat "Južni tok" će uskoro potpuno povezati dve zemlje, rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Ruski organi su i zvanično odobrili kredit Srbiji pod povoljnim uslovima, kaže potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin, koji je u Beogradu razgovarao i sa premijerom Dačićem i ministrom Vučićem.

Potpredsednik Vlade Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dmitrij Rogozin počeo je posetu Beogradu sastankom s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. Rogozinu je ispred Palate Srbije priređen svečani doček.

Rogozin se zatim sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji je rekao da je  Srbija izuzetno zainteresovana za saradnju sa Ruskom Federacijom u brojnim oblastima, a da će uskoro projekat "Južni tok" potpuno povezati Srbiju i Rusiju, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Nikolić je izneo težnju da se, osim na polju energetike, posebno unapredi saradnja Srbije i Rusije i u namenskoj industriji, ali i u drugim granama privrede.

"Naša poljoprivreda, na primer, može da stvori kvalitetne proizvode koji su potrebni ruskom tržištu i Srbija je spremna da obezbedi velike količine za plasman u Rusku Federaciju", dodao je predsednik Nikolić.

Predsednik Nikolić je takođe rekao da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti i da će zbog toga uskoro biti upućena naša parlamentarna delegacija u Parlamentarnu skupštinu Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), pošto Srbija već ima svoje predstavnike u Parlamentarnoj skupštini NATO.

Potpredsednik Vlade Ruske obavestio je predsednika Nikolića da su ruski organi i zvanično odobrili kredit pod povoljnim uslovima Srbiji, koji je našoj zemlji nedavno obećan.

Rogozin je odnose između Rusije i Srbije ocenio kao veoma prijateljske i iskoristio priliku da prenese pozdrave predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i predsednika Vlade, Dmitrija Medvedeva.

Rogozin se sastao i sa premijerom Ivicom Dačićem, a predviđen je i susret ruskog zvaničnika sa predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem.

Susret Rogozina i Vučića nastavak je njihovih razgovora započetih u Moskvi o srpsko-ruskoj saradnji u oblasti namenske proizvodnje, 23. avgusta.

Vučić je tada novinarima rekao da Srbija namerava da izgradi fabriku modernog naoružanja, a da je Rogozin pokazao veliku želju da pomogne Srbiji u njegovom plasmanu.

Reč je o razvoju srpske namenske industrije, plasiranju robe na rusko tržište i zajedničkom izlasku na treća tržišta, precizirao je Vučić.

"Naš cilj je da do kraja godine otvorimo fabriku složenih borbenih sistema, pa je potreban plasman, na više važnih tržišta u svetu. I tu očekujemo i podršku Rusije", naveo je Vučić u avgustu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Kosovska nezavisnost bezobrazluk"

Izvor: B92, 28.Nov.2012

Beograd -- Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin srpskom vrhu poručio da razmisle je li u interesu Srbije da zarad prijema u EU prizna Kosovo. Odobren ruski kredit...Rogozinu je jutros ispred Palate "Srbija" u Beogradu priređen svečani doček...Rogozin se prvo sreo s potpredsednikom vlade Aleksandrom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.