Putin na vezi s Nikolićem i Orbanom

Izvor: B92, 07.Dec.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin na vezi s Nikolićem i Orbanom

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Kako je saopšteno iz Kremlja, oni su razgovarali o perspektivama energetske saradnje.

Oni su, kako se navodi, razmotrili bilateralnu saradnju i dalji rad u energetskoj sferi u svetlu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obustave projekta Južni tok, preneo je TASS.

Nikolić je u jučerašnjem intervjuu ''Novostima'' najavio da će inicirati direktan kontakt sa ruskim predsednikom o sudbini Južnog toka, a taj list danas piše da će srpski predsednik od Putina zatražiti sve informacije o suspenziji tog projekta.

Očekuje se da lider najveće zemlje sveta iznese dalje planove u vezi sa ovim kapitalnim projektom, koji je ukočila Evropska unija.

''Novosti'' navode da predsednik Nikolić želi da od čuje Putina da li je definitivno stavljena tačka na izgradnju gasovoda, ili postoji nada da se ipak postigne dogovor na predstojećem sastanku 9. decembra u Bugarskoj.

Prema pisanju ''Novosti'', prvi čovek Srbije trebalo bi i da razmotri mogućnosti kako da Moskva Srbiji, u energetskom smislu, bude ''vetar u leđa'', jer je naša zemlja polagala velike nade u izgradnju "Južnog toka".

Predsednik Nikolić je u jučerašnjem intervjuu za "Novosti" izrazio očekivanje da je moguć dogovor između Srbije i Rusije i oko revizije energetskog sporazuma.

On je rekao i da "bez srdžbe" treba da se sedne i razgovara sa zvaničnicima u Kremlju. Izneo je, takođe, i uverenje da ne može samo Srbija da snosi posledice izmenjenih okolnosti kada je reč o izgradnji gasovoda.

Zvaničnici Gasproma i Rusije stavljaju do znanja da je po pitanju Južnog toka više stavljena tačka, nego zarez, javlja naša dopisnica iz Moskve.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.