Pobeda Nikolića pomogla Jeremiću

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pobeda Nikolića pomogla Jeremiću"

Beograd -- Pobeda Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima doprinela je izboru Vuka Jeremića na mesto predsedavajućeg Generalne skupštine UN, kaže Aleksandar Vučić.

Lider SNS Aleksandar Vučić kaže da ta stranka smatra da je pobeda Tomislava Nikolića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na predsedničkim izborima u Srbiji doprinela izboru šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića na tako značajno mesto kao što je predsedavajući Generalne skupštine UN.

On je rekao i da je posle izbora Tomislava Nikolića za predsednika države jasno da Srbija uživa veći ugled na svim meridijanima i da je dobro da je Nikolićeva pobeda doprinela izboru Jeremića na tu značajnu funkciju u UN.

"Uvereni smo da će Srbija u budućnosti umeti da koristi svoje prednosti sarađujući, razgovarajući i razmišljajući o svojoj budućnosti u EU, ali i sa svim drugim zemljama", rekao je Vučić.

On je dodao da je uveren da će Srbija na taj način umeti da iskoristi svoje prednosti sa zemljama svih meridijana i kontinenata, od onih s američkog, azijskog, ali i afričkog kontinenta, "koji su nam i ovoga puta pokazali da su prijatelji Srbije".

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić predsedavaće u narednih godinu dana Generalnoj skupštini UN. Od 193 zemlje članice UN, za Jeremića je danas na Ist riveru glasalo njih 99, dok je njegovog protivkandidata, litvanskog ambasadora u UN Dalijusa Čekulisa, podržalo 85 zemalja.

Predsedavanje Generalnoj skupštini UN u Jeremićevom mandatu će trajati od septembra 2012. do septembra 2013. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Nikolićeva pobeda doprinela Jeremićevoj

Izvor: Akter, 08.Jun.2012

Pobeda Tomislava Nikolića na izborima za predsednika doprinela je izboru Jeremića na mesto predsedavajućeg Generalne skupštine UN, kaže Aleksandar Vučić

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.