Paviljon u “Malim Pčelicama“ renoviran po najvišim standardima

Izvor: Kragujevac.rs, 10.Nov.2016, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paviljon u “Malim Pčelicama“ renoviran po najvišim standardima

U Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male Pčelice“ koji danas proslavlja 44. godine postojanja i rada, predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, svečano je otvorio i predao na upotrebu renovirani paviljon “Duga“. U kompletno renoviranje ovog paviljona čiji je kapacitet 190 korisnika, Zavod “Male Pčelice“ uložio je oko 20 miliona dinara iz sopstvenih sredstava. Svi korisnici paviljona dobili su nove krevete, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << dušeke, svaka soba opremljena je modernim televizorima, toaleti senzornim slavinama.

- Jedan od osnovnih pokazatelja civilizacijskog razvoja društva jeste i njegov odnos prema sugrađanima koji zahtevaju našu konstantnu brigu. Na primeru našeg odnosa prema građanima kojima je neophodna naša posvećenost, bez obzira na njihov uzrast i stepen invaliditeta, vidi se koliko smo humani, koliko očovečeni, koliko živimo principe dobrote i ljudskosti. U doktrini državne politike o socijalno zahtevnim grupama, njihovog zbrinjavanja, socijalizacije, prisutnosti u svakodnevnom životu, ogleda se sveopšti napredak jedne države i društva. Zato je renoviranje paviljona po najvišim standardima, za sveukupnu sliku o Srbiji, ne manje važno od završetka infrastrukturnih projekata, od podizanaja škola, bolnica, sportskih objekata - istakao je predsednik Nikolić, ovom prilikom.

Od ustanove koja je bila ograđena bodljikavom žicom, sa sumornim zgradama, danas je ovo moderan Zavod  koji je visoko podigao standarde usluga i pruža smeštaj za 890 korisnika. Prema rečima direktora, Vladice Stanojevića, “Male Pčelice“ su najveći Zavod ovog tipa u Evropi koji je poseban i po tome što u svom krugu ima i hram. Reč je o Hramu Svetog Luke Krimskog koji je izgrađen uz pomoć donatora i uz blagoslov episkopa šumadijskog gospodina Jovana.

Ovo je ustanova koja sa sobom nosi mnogobrojne životne priče, neke tužnije, neke srećnije, ali i ustanova koja vas čini boljim čovekom. I upravo je to bila moja osnovna ideja vodilja. Da u svakome od nas, u svakome od korisnika, zaposlenih, vidim ono što nas čini ljudskim bićima i ono što nas tera da idemo napred. Ono što me od prvog dana u ovoj ustanovi vodi i motiviše, to je njihov srećan pogled, njihov osmeh, zadovoljstvo. I zato, posle skoro četiri godine na čelu ove ustanove i dalje ne želim da stanem. I dalje želim da učinim sve što će korisnicima životni prostor učiniti lepšim mestom za život. Mestom koje će napisati neke nove priče, neka nova prijateljstva, neke nove ljubavi. I znam da zahvaljujući divnim ljudima sa kojima radim i sarađujem u ovom domu, mogu da postignem još puno toga - rekao je Vladica Stanojević, direktor Zavoda “Male Pčelice“.

Renovirani paviljon “Duga“ osveštao je episkop šumadijski gospodin Jovan.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.