Obeležava se Dan pobede nad fašizmom

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2014, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležava se Dan pobede nad fašizmom

Nizom manifestacija i odavanjem pošte žrtvama Drugog svetskog rata u Srbiji i širom Evrope biće obeležen 9. maj - Dan pobede nad nad fašizmom i Dan Evrope.

Predsednik Srbije će i danas položiti venac na spomenik neznanom junaku na Avali (Foto: Arhiva) 

 

Na groblju oslobodilaca Beograda iz Drugog svetskog rata u 10 sati počeće državna ceremonija povodom Dana pobede nad fašizmom a ceremoniju će predvoditi ministar za rad zapošljavanje, boračka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će u podne položiti venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, dok je za 15 sati na Trgu Republike zakazana manifestacija "Slika protiv bombi", u organizaciji Pokreta socijalista.

 

Za 20 sati u Novom Sadu, na Trgu slobode, biće održan koncert "Ritam Evrope" na kojem će svirati bendovi Đečaci, 2Ruts DC, Rambo Amadeus i Deca loših muzičara.

 

Rusija će 9. maj - Dan pobede u Drugom svetskom ratu obeležiti vojnom paradom na Crvenom trgu u Moskvi, a proslava će biti održana i u Sevastopolju na Krimu, poluostrvu nedavno pripojenom Rusiji, gde se nalazi sedište ruske Crnomorske flote.

 

Povodom Dana Evrope, predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo prisustvovaće u Varšavi obeležavanju 10 godina od velikog proširenja Evropske unije, kada su članice postale i bivše komunističke zemlje.

 

Dan Evrope, 9. maj, ustanovljen je kao dan sećanja na deklaraciju francuskog ministra spoljnih poslova Roberta Šumana iz 1950. godine, koja se smatra prvim zvaničnim korakom u nastajanju EU.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas obeležavanje Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope

Izvor: Press, 09.Maj.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će, povodom Dana pobede, položiti venac na spomenik Neznanog junaka na Avali, najavila je preš služba predsednika Republike. .. Širom Srbiji, Dan pobede biće tradicionalno obeležen nizom manifestacija i odavanjem pošte žrtvama rata, a centralna državna...

Nastavak na Press...

Nikolić položo venac na Spomenik Neznanom junaku

Izvor: Akter, 09.Maj.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, povodom 9. maja - Dana pobede nad fašizmom, položio venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.