Nikolićevo priznanje zahteva adokata nedovoljno

Izvor: Beta, 05.Nov.2014, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolićevo priznanje zahteva adokata nedovoljno

BEOGRAD, 5. novembra 2014. (Beta) - Advokatska komora Srbije (AKS) ocenila je u sredu u otvorenom pismu upućenom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je njegovo prizanje o postojanju opravdanih zahteva advokatskih komora "jedan od prvih, ali nedovoljan korak u razrešenju institucionalne krize u kojoj se nalazi Srbija".

"Izražavamo zadovoljstvo što ste priznali da su zahtevi advokatskih komora opravdani. Uprkos vrlo jasnoj pravničkoj argumentaciji koju smo izneli, skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << dva meseca predstavnici izvršne vlasti ponižavaju i vredjaju advokaturu, povezuju je sa mafijom i tajkunima, nazivaju nas politikantima, prete slobodno-mislećoj intelegenciji", stoji u pismu Advokatske komore Srbije.

Kako je ocenila AKS, deo saopštenja predsednika u kojem piše da su sada predložene izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti u skladu sa Ustavom Srbije, "ne odgovara istini, a još manje je tačno da se proglašenjem zakona stvaraju uslovi za nastavak rada advokata".

"Onaj ko Vas je savetovao da se u saopštenju upustite u ocenu ustavnosti predloženih izmena zakona, dao je pogrešan savet. Prepustite to Ustavnom sudu u čijoj je nadležnosti ta materija", navodi se u pismu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.