Nikolić u petak u poseti Grčkoj

Izvor: B92, 07.Nov.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić u petak u poseti Grčkoj

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće od 9. do 11. novembra u zvaničnoj poseti Grčkoj na poziv predsednika te zemlje Karolosa Papuljasa.

Nikolić, koji u Grčkoj predvodi delegaciju Srbije, razgovaraće u Atini sa državnim vrhom te zemlje, kao i sa predstavnicima grčke privrede. Predsednik će takođe posetiti Svetu goru i manastir Hilandar.

Nikolić će, povodom obležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dana primirija u Prvom svetskom ratu, obići spomen-kosturnicu na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik, gde će položiti venac, kao i ostrva Vido i Krf.

Predsedsednik Srbije i njegov grčki kolega prisustvovaće komemorativnoj ceremoniji na ostrvu Vido, a potom će na Krfu u "Srpskoj kući" obići postavku posvećenu boravku srpskih trupa na tom ostrvu tokom Prvog svetskog rata.

Međunarodni dan primirja se u Srbiji ove godine prvi put obeležava kao državni praznik i zbog toga će ponedeljak, 12. novembar, biti neradni dan.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nikolić: Ispunićemo uslove EU, nećemo priznati Kosovo

Izvor: S media, 08.Nov.2012, 13:44

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nalazi se u trodnevnoj poseti Grčkoj. On je nakon sastanka sa predsednikom te zemlje Karolosom Papuljasom izjavio da će Srbija ispuniti sve uslove koje EU pred nju postavlja ali da neće priznati nezavisnost Kosova. U toku sastanak Nikolića i Samarasa.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.