Nikolić sutra u Sočiju s Putinom

Izvor: Studio B, 10.Sep.2012, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sutra u Sočiju s Putinom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovaraće sutra u Sočiju s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom prvenstveno o ekonomskoj saradnji, pre svega u oblasti energetike, kao i o ruskim investicijama u Srbiju.

Kako saznaje Beta, tokom Nikolićeve radne posete Rusiji, neće biti potpisani nikakvi sporazumi ni dokumenta, uključujući i sporazum o strateškom partnerstvu koji je pripremljen još pre skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << godinu dana. Do potpisivanja može doći tek tokom zvanične posete jednog od predsednika, što bi se moglo dogoditi do kraja godine.

Najavljujući susret, Kremlj je saopštio da će dva predsednika razmotriti puteve daljeg produbljivanja bilateralnih odnosa u svim oblastima saradnje. Reč je, između ostalog, o prioritetnim oblastima, kao što su trgovinsko-ekonomska i energetska saradnja, kao i realizacija gasnog strateškog projekta Južni tok.

Nakon susreta Nikolića sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Vladimirom Titovim u Beogradu, navedeno je da će u Sočiju glavne teme razgovora biti unapređenje ekonomske saradnje sa Rusijom i stvaranje uslova da ruske investicije u srpsku privredu budu veće.

U isto vreme, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević je u Moskvi principijelno dogovorio pomoć srpskom budžetu od 300 miliona dolara za ovu godinu i još 700 miliona za 2013. godinu.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.