Nikolić sa suprugom obišao obnovljene kuće u Paraćinu

Izvor: Blic, 07.Avg.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa suprugom obišao obnovljene kuće u Paraćinu

Paraćin - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom posetio je danas obnovoljene kuće porodica Dimitrijević i Florić u Paraćinu, koje su stradale u majskoj poplavi. Fondacija "Dragica Nikolić" uložila je u obnovu poplavljenih kuća oko 2,5 miliona dinara.

- Pre manje od mesec dana bili smo u Paraćinu i Fondacija "Dragica Nikolić" je završila dve kuće. U toku je obnova još nekih poplavljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objekata u Srbiji i očekujem da do septembra bude sve završeno. Potrebna je dobra organizacija, trebalo je povući stručne ljude na nivou Srbije da se do sada uvtrdi stepen oštećenja i koliko svakom građanu treba da je popravi. Ima još dva, tri meseca do kraja građevinske sezone i to je dovoljno vremena za otklanjanje posledica - rekao je Nikolić.

Dragica Nikolić je navela da pored obnove kuća, fondacija pomaže i u najneophodnijem nameštaju.

- Završavamo obnovu kuća u Varvarinu, radimo u Bajinoj Bašti i Koceljevi. Fondacija će obnoviti 180 kuća u okolini Kraljeva, te očekujemo donaciju u nemaštaju za 240 soba i 900 kreveta. Opština bira ljude kojima ćemo pomoći - kazala je Dragica Nikolić.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović zahvalio se Fondaciji Dragica Nikolić na ispunjenom obećanju.

- Očekujemo da rešimo pitanje bezbednosti na reci Crnici kako bismo mogli mirno da spavamo. Fondacija Ana i Vlade Divac finansiraće obnovu deset kuća, Adra daje 400 vaučera za nameštaje od 30.000 do 50.000 dinara, Danski savet obnoviće 45 kuća, privatni donator daje pakete pomoći za 200 domaćinstava. Verujem da će se pre zime veliki broj građana vratiti u svoje domove, a onima koji to ne budu mogli opština će obezbediti smeštaj - istakao je Paunović.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić i supruga obišli kuće u Paraćinu

Izvor: Mondo, 07.Avg.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom obišao je kuće koje su obnovljene donacijom Fondacije "Dragice Nikolić" u naselju Vrapčane u Paraćinu, nakon majskih poplava...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom obišao je kuće koje su obnovljene donacijom Fondacije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.