Nikolić sa patrijarhom

Izvor: RTS, 11.Feb.2013, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa patrijarhom

Međunarodne organizacije na Kosovu i Metohiji dužne da štite prava i bezbednost građana i verske objekte u Pokrajini, složili se predsednik Tomislav Nikolić i patrijarh Irinej.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh srpski Irinej složili su se da međunarodne organizacije prisutne na Kosovu i Metohiji mandat, sa kojim se saglasila i Srbija, obavezuje da štite prava i bezbednost građana i verske objekte na Kosovu i Metohiji.

Nikolić i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << patrijarh Irinej, koji su razgovarali u okviru redovnih kontakata, izrazili su zabrinutost u vezi sa bezbednošću građana i srpske crkve na Kosovu i Metohiji, pogotovo nakon nedavnih događaja vezanih za manastir Visoki Dečani.

Predsednik Srbije je takođe upoznao patrijarha i o razgovorima koje je 5. februara u Istanbulu vodio sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem.

Nikolić i patrijarh Irinej razgovarali su i o sledu budućih dešavanja u vezi sa obeležavanjem 1.700 godina Milanskog edikta, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Nikolić i patrijarh Irinej sastali su se krajem novembra prošle godine, takođe, u Predsedništvu, kada su razgovarali o učešću Srpske pravoslavne crkve u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nikolić sa patrijarhom

Izvor: Kurir, 11.Feb.2013

BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić sastao se sa patrijarhom srpskim Irinejom u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu...Nikolić i Irinej su izrazili zabrinutost za bezbednost građana i SPC na Kosovu, pogotovo posle prošloendeljnog incidenta kod manastira Visoki Dečani...U saopštenju pres...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.