Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Apr.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa direktorom Čajna Balkan Investmenta o investicijama u Srbiji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu s predsednikom Čajna Balkan Investment korporacije Cangom Đianđenom o investicijama u Srbiji, saopšteno je iz Predsedništva.

Direktor kineske kompanije kazao je da oni žele da ulažu u infrastrukturu, energetiku, medije i kulturu u Srbiji, navodi se u saopšenju iz Nikolićevog kabineta.

"Za nas je od ekonomskog interesa, mnogo važnije poverenje i iskrenost. Mi to prepoznajemo u Vama, predsedniče, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u srpskom narodu", kazao je Cang, kaže se u saopštenju.

Nikolić je kazao da su kineska ulaganja u infrastrukturu i zajedničke proizvode značajna za obe zemlje i dodao da je Srbija ima potencijala u oblasti proizvodne hrane, energetike, poljoprivrede i IT tehnologije i usluga.

"Srbija ima prirodne resurse, odličan geografski položaj, veoma obrazovanu i vrednu radnu snagu, dragocen potencijal za razvoj u svim oblastima. Naša budućnost je u saradnji i radu i mi visoko cenimo spremnost Kine da nam pomogne da unapredimo ekonomiju", kazao je Nikolić.

Čajna Balkan Investment spada u 10 najvećih privatnih konglomerata u Kini, s godišnjim prihodom od oko 35 milijardi dolara. Ova kompanija bavi se prvenstveno trgovinom naftom i gasom, od čega zarađuje 60 odsto ukupnih prihoda, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi Nikoliću: Imate nešto važnije od ekonomije

Izvor: B92, 13.Apr.2016

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je s predsednikom korporacije Čajna Balkan investment - Cangom Đianđenom o investicijama u Srbiji...Direktor kineske kompanije kazao je da oni žele da ulažu u infrastrukturu, energetiku, medije i kulturu u Srbiji, navodi se u saopštenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.