Srbija

Sreda, 13.04.2016.

18:09

Kinezi Nikoliću: Imate nešto važnije od ekonomije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je s predsednikom korporacije Čajna Balkan investment - Cangom Đianđenom o investicijama u Srbiji.

Izvor: Beta

Kinezi Nikoliću: Imate nešto važnije od ekonomije
Foto: Tanjug

Direktor kineske kompanije kazao je da oni žele da ulažu u infrastrukturu, energetiku, medije i kulturu u Srbiji, navodi se u saopštenju iz Nikolićevog kabineta.

"Za nas je od ekonomskog interesa, mnogo važnije poverenje i iskrenost. Mi to prepoznajemo u Vama, predsedniče, u srpskom narodu", kazao je Cang, kaže se u saopštenju.

Nikolić je kazao da su kineska ulaganja u infrastrukturu i zajedničke proizvode značajna za obe zemlje i dodao da Srbija ima potencijala u oblasti proizvodnje hrane, energetike, poljoprivrede i IT tehnologije i usluga.

"Srbija ima prirodne resurse, odličan geografski položaj, veoma obrazovanu i vrednu radnu snagu, dragocen potencijal za razvoj u svim oblastima. Naša budućnost je u saradnji i radu i mi visoko cenimo spremnost Kine da nam pomogne da unapredimo ekonomiju", kazao je Nikolić.

Čajna Balkan investment spada u 10 najvećih privatnih konglomerata u Kini, s godišnjim prihodom od oko 35 milijardi dolara. Ova kompanija bavi se prvenstveno trgovinom naftom i gasom, od čega zarađuje 60 odsto ukupnih prihoda, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

9 h

Podeli: