Nikolić sa Pahorom u Ljubljani

Izvor: RTS, 08.Okt.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa Pahorom u Ljubljani

U glavnom gradu Slovenije počeli su zvanični slovenačko-srpski razgovori predsednika Boruta Pahora i Tomislava Nikolića.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je u prvu dvodnevnu zvaničnu posetu Sloveniji, gde će sa domaćinom Borutom Pahorom razgovarati o bilateralnoj saradnji, približavanju Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropskoj uniji, situaciji u regionu i izbegličkoj krizi, prenosi Beta.

Nakon razgovora će predsednici dve države održati konferenciju za novinare.
Nikolić će tokom posete Sloveniji razgovarati i sa premijerom Mirom Cerarom i predsednikom parlamenta Milanom Brglezom, a večeras će u Gradskoj kući otvoriti izložbu o svetski poznatom srpskom naučniku Mihajlu Pupinu i razgovarati sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.
Predsednik Srbije sutra će na Bledu otkriti spomenik Mihajlu Pupinu, koji je počasni građanin Bleda, jer je na želju Kraljevine SHS 1919. učestvovao na Pariskoj mirovnoj konferenciji i svojom intervencijom sačuvao deo slovenačke teritorije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.