Nikolić sa Konuzinom

Izvor: BKTV News, 27.Avg.2012, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa Konuzinom

Predstojeći sastanak predsednika Srbije i Rusije, Tomislava Nikolića i Vladimira Putina, koji će biti održan 11. septembra u Sočiju, bila je tema razgovora Nikolića sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Konuzinom. Predsednik Nikolić razgovarao sa generalnim direktorom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << NIS-a Kirilom Kravčenkom.
U zgradi Predsedništva predsednik Srbije Tomislav Nikolića razgovarao je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Konuzinom.
Tokom susreta, predsednik Srbije i ambasador Ruske Federacije razgovarali su o segmentima predstojećeg sastanka predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, koji će biti održan 11. septembra u Sočiju, navedeno je u saopšenju iz Kancelarije predsednika Republike.
Takođe, ambasador Konuzin izrazio je uverenje da je Rusija spremna da pruži pomoć Srbiji u njenom razvoju, kako bi se razvijali i dobri odnosi naših zemalja.
Ambasador Ruske Federacije istakao je da je Rusija spremna da realizuje kredit od 800 miliona dolara namenjen razvojnim projektima u Srbiji, navodi se u saopštenju.
Predsednik Nikolić zahvalio je Ruskoj Federaciji na angažovanju u borbi protiv požara koji ovih dana besne po Srbiji i na brzoj reakciji ruskih vlasti povodom molbe Srbije o angažovanju još jednog aviona za gašenje požara.
Nikolić sa Kravčenkom
Nikolić je razgovarao i sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije Kirilom Kravčenkom.
Kravčenko je naveo da će 1. novembra otpočeti nova investiciona faza u NIS-u u vrednosti od najmanje 300 miliona evra, i da ta kompanija planira da se u narednom periodu transformiše u energetsku kompaniju, koja će, u skladu sa najvišim evropskim standardima, proizvoditi energiju i iz alternativnih izvora.
Predsednik Republike istakao je da smatra da je cena goriva na našem tržištu previsoka u odnosu na standard građana i predložio da državni organi Srbije, zajedno sa ruskim partnerima, pokušaju da pronađu način da se cene goriva regulišu tako da budu prihvatljivije građanima i privredi.
Nikolić i Kravčenko saglasili su se da je u interesu i Srbije i kompanije “Gazprom Njeft”, koja je većinski vlasnik NIS-a, da se saradnja nastavi i da se ta naftna kompanija i dalje razvija.
Izvor: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Aleksandar Konuzin

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.