Izvor: S media, 27.Jan.2013, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić razgovarao sa Merkelovom: Srbija se sada više uvažava

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je danas zadovoljstvo razgovorom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, i istakao da su njegovi susreti sa Merkelovom i sa drugim zvaničnicima Latinske Amerike i Evropske unije pokazali da se Srbija vraća na pozicije koje je ranije imala u trećem svetu i da se o njenim stavovima u EU >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << razmišlja sa mnogo više uvažavanja.

Nikolić nije izneo detalje razgovora sa Merkelovom, ali je istakao da je razgovor bio veoma konstruktivan i da mu je ona prenela izraze uvažavanja kao kredibilnom partneru:

"Posebno mi je bilo važno da se sastanem sa nemačkom kancelarkom i mislim da je taj razgovor bio veoma kostruktivan. Prvi put je i ona sama rekla da razgovara sa čovekom za koga zna da neće da obeća ono što ne može da ispuni, a da to što ne može da ispuni da će to reći unapred", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, ono što se dogadjalo prošle godine, a ove je nastavljeno pomoći će i Srbija će vrlo brzo ubirati plodove tako dobrog rada.

"Osećao sam se veoma ponosno zato što ovde predstavljam Srbiju. U razgovorima sa mnogim predsednicima država shvatio sam da Srbija u trećem svetu ponovo zauzima mesto koje je nekad zauzimala", istakao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije i nemačka kancelarka sreli su se na večeri koju je za učesnike samita priredio predsednik Čilea Sebastijan Pinjera.

Rompej poezijom zatvorio Samit

Predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej zatvorio je samit zemalja Evropske unije i Latinske Amerike u glavnom gradu Čilea citirajući stihove Pabla Nerude.

Predsednik Srbije je tokom jučerašnjeg dana imao niz bilateralnih susreta. Sastao se sa predsednicima Urugvaja i Kube, Hoseom Muhikom i Raulom Kastrom, kao i sa premijerom Portugala Pedrom Pasušom Koeljom.

U petak, kada je i doputovao u Čile, Nikolića je primio i Pinjera.

Predsednik Srbije i danas će, pored učešća na samitu, imati više susreta sa stranim zvaničnicima.

Predviđeno je da Nikolić razgovara sa premijerima Slovenije i Španije, Janezom Janšom i Marijanom Rahojem.

(Tanjug)

Foto: Beta/AP/MTI/Attila Kovacs
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.