Nikolić primio infuziju! (FOTO, VIDEO)

Izvor: S media, 19.Apr.2011, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić primio infuziju! (FOTO, VIDEO)

Štrajkujem glađu i žeđu da Srbija ne bi bila gladna i osiromašena. Neću da se ubijem. Gledajte na moj čin kao na post, pričestiću se u četvrtak - rekao je juče lider naprednjaka Tomislav Nikolić.

GALERIJA SLIKA

Juče u 17:15 sati u Kliničko-bolničkom centru u Novom Beogradu, lider SNS-a Tomislav Nikolić primio je prvu infuziju, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tri i po dana štrajka glađu i žeđu.

"Štrajkujem glađu i žeđu da Srbija ne bi bila gladna i osiromašena. Neću da se ubijem.

Gledajte na moj čin kao na post, pričestiću se u četvrtak" - rekao je juče lider naprednjaka Tomislav Nikolić.

Laboratorijski i drugi nalazi lidera Srpske napredne stranke ukazuju na popuštanje pojedinih organa i organskih sistema, saopštila je juče članica konzilijuma koji brine o Nikoliću, lekar internista Tanja Stančić-Milojević.

Ona je novinarima u beogradskom Kliničko-bolničkom centru saopštila da Nikolić prima infuziju, koja se danas sastoji od elektrolita i vode, a da bi od danas mogao da počne da prima i intravensko unošenje hranljivih materija.

"Mi činimo sve da njegovo stanje stabilizujemo. Teško nam je pošto gospodin Nikolić i dalje odbija unšenje hrane i tečnosti", rekla je Stančić-Milojević.

Ona je navela da se Nikolićevo zdravstveno stanje pogoršava uprkos tome što pre početka štrajka gladju i žedju nije imao hronična oboljenja.

"Primećuju se i prvi poremećaji u aktivnosti srca", rekla je lekarka i dodala da je Nikolić svestan svojih postupaka i odluka, i da saradjuje.

Stančić-Milojević je rekla da Nikolić trenutno prima infuziju i da se primenjuje terapija koja bi trebalo da spreči posledice "fatalne po život".

Prema njenim rečima, terapija koju Nikolić prima ne umanjuje težinu štrajka.

"Sutra ćemo početi sa unošenjem neophodnih hranljivih materija putem venske krvi. Sve dok je svestan i dok on odlučuje, ne možemo na silu da ga hranimo", kazala je juče lekarka.

Naredno obraćanje lekarskog konzilijuma najavljeno je za danas u 9 časova ujutru.

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić rekao je juče novinarima da nije stupio u štrajk glađu i žeđu samo da bi vlast raspisala nove izbore, već i da bi narod u Srbiji počeo bolje da živi.

- Neću da se ubijem. Gledajte na moj čin kao na post. Zato ću u četvrtak da se pričestim - poručio je Nikolić iz bolnice.

Lider naprednjaka najavio je juče da će u popodnevnim satima pristati da primi infuziju, ali da nastavlja štrajk glađu.

- Počeću da primam infuziju po savetu lekara jer su mi se nalazi bubrega i EKG pogoršali. Nisam stupio u štrajk gladju i žedju kako bi izvršio samoubistvo. Veoma me je pogodilo što se na ovaj način predstavlja moj protest - rekao je Nikolić.

- Od štrajka ne može da me odgovori niko osim porodice, a ni njima za sada to ne uspeva - rekao je Nikolić jedva čujnim glasom.

Lider SNS-a je ponovio da je cilj njegovog štrajka bolji život gradjana Srbije.

- Nisam stupio u štrajk kako bih pregovarao o izborima. Oni moraju da se održe odmah jer je vreme da narod više ne bude gladan i žedan. Ako izdržim u svojoj nameri, i nateram vlast na izbore neću ni ja biti gladan i žedan - rekao Nikolić.

Kako javlja novinar S media portala, Nikolić teško govori i suši mu se grlo.

Nikolićevo stanje danas bolje, protesti u Srbiji! (FOTO)

Kraj Nikolićeve postelje nalazila se supruga Dragica, koja je sve vreme plakala, a jedna od sinova predsednika SNS - a takođe je viđen u bolnici. Međutim, niko od članova porodice nije želeo da priča sa novinarima.

Za ovih nekoliko dana, koliko se Nikolić nalazi u bolnici posetilo ga je oko 200 prijatelja, a danas su kod njega bili član SNS-a Goran Knežević, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i Vladimir Božović.

U iščekivanju da se Nikolić, koji od subote štrajkuje glađu i žeđu kako bi vlast raspisala vanredne izbore, pristalice SNS-a protestvovale su u nekoliko gradova u Srbiji, a kako saznajemo, najavljeni su protesti i za poslepodnevne sate.

(S media, FOTO: Nenad Gajić)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.