Nikolić o susretu sa Merkelovom: Srbija se vraća na stare pozicije

Izvor: NaDlanu.com, 27.Jan.2013, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić o susretu sa Merkelovom: Srbija se vraća na stare pozicije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je danas zadovoljstvo razgovorom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, i istakao da su njegovi susreti sa Merkelovom i sa drugim zvaničnicima Latinske Amerike i Evropske unije pokazali da se Srbija vraća na stare pozicije.

Nikolić i Merkel učestvuju na samitu šefova država i vlada latinoameričkih >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i karipskih država i Evropske unije u glavnom gradu Ccilea, a do njihovog susreta došlo je na večeri koju je za učesnike samita priredio predsednik te zemlje Sebastijan Pinjera.Nikolić nije izneo detalje razgovora sa Merkelovom, ali je istakao da je razgovor bio veoma konstruktivan i da mu je ona prenela izraze uvažavanja kao kredibilnom partneru:"Posebno mi je bilo važno da se sastanem sa nemačkom kancelarkom i mislim da je taj razgovor bio veoma kostruktivan. Prvi put je i ona sama rekla da razgovara sa čovekom za koga zna da neće da obeća ono što ne može da ispuni, a da to što ne može da ispuni da će to reći unapred", rekao je Nikolić Tanjugu.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.