Izvor: Beta, 27.Okt.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić ne ide u Belgiju zbog kosovskih obeležja

BEOGRAD, 27. oktobra 2014. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otkazao je učešće na obeležavanju stote godišnjice od početka Prvog svetskog rata u Belgiji u utorak, zato što će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, na svečanosti biti istaknuti simboli Kosova.

"Iako je bilo u planu da predsednik Republike učestvuje na tom skupu i oda poštu vojnicima zemalja pobednica u Prvom svetskom ratu, predsednik neće otputovati u Belgiju. Razlog je obaveštenje koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je dobijeno od organizatora da će na svečanosti biti istaknuti simboli samoproglašene Republike Kosovo", piše u tom saopštenju.

U saopštenju se podseća da je Nikolić prisustvovao obeležavanju stogodišnjice Prvog svetskog rata u Liježu 4. avgusta gde su bila istaknuta "obeležja svih pobednica u Prvom svetskom ratu, a nisu bila obeležja samoproglašene Republike Kosovo".

"Štaviše, ta manjina nije imala ulogu u Prvom svetskom ratu, koja bi je svrstala u red pobednika i izjednačila njen tretman sa Srbijom. Isticanje obeležja samoproglašene Republike Kosovo je za Srbiju neprihvatljivo, te predsednik ne može da učestvuje u sutrašnjoj ceremoniji", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.