Nikolić na inauguraciji: Evropski put Srbije je put budućnosti

Izvor: Studio B, 11.Jun.2012, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić na inauguraciji: Evropski put Srbije je put budućnosti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je evropski put Srbije put budućnosti, da će u interesu Srbije sarađivati sa svima i da će u regionu voditi politiku mira, stabilnosti i saradnje.

"Gradiću prijateljstva po svetu, jer Srbija nema pravo da ima neprijatelje. Evropski put Srbije je put budućnosti, put ekonomskog prosperiteta i pomoći ću Srbiji da taj put nastavi", rekao je Nikolić na prijemu u Predsedništvu Srbije organizovanom povodom stupanja na dužnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << predsednika Srbije.

On je kazao da će u interesu Srbije "sarađivati sa svima, i na istoku i na zapadu, jer Srbija time samo dobija, a ne može ništa da izgubi", istakavši da će graditi prijateljstva po svetu, "jer Srbija nema pravo da ima neprijatelje".

Nikolić je naglasio da će u regionu voditi politiku mira, stabilnosti i saradnje. "Srbija i njena deca upiru pogled u budućnost, zato neću dozvoliti da različiti pogledi na pojedine događaje iz proslosti ugroze našu zajedničku budućnost. Sve razlike i probleme rešavaćemo mirnim i demokratskim sredstvima, dijalogom, pre svega", rekao je Nikolić.

On je kazao da će štititi Ustav, poštovati i čuvati teritorijalni integritet Srbije i pokušati da objedini sve političke snage u zemlji da se utvrdi i sprovodi zajednička politiku prema Kosovu i Metohiji.

Nikolić je obećao da će sve svoje vreme, snagu, znanje i energiju posvetiti Srbiji, njenom razvoju i blagostanju građana. "To je moj dug, to je moja obaveza prema svim građanima naše otadžbine koji danas teško žive, neretko krpe kraj sa krajem, ne vide jasnu perspektivu za sebe i svoju decu i očekuju od mene, ali i buduće Vlade, da menjamo stanje u Srbiji, da život učinimo boljim, a našu otadžbinu lepšim i privlačnijim mestom za život", kazao je Nikolić.

On je rekao da će sarađivati sa budućom vladom, ali da će svaku vladu i njen rad, kao neko ko je dobio najšire narodno poverenje, nadzirati i kritikovati. "Tražiću od nje i sam učestvovati u žestokoj borbi protiv kriminala i korupcije, neću se smiriti dok se ne sazna sve i ne pronađu krivci za pljačkašku privatizaciju koja je sprovedena u Srbiji. To sam obećao i od toga neću odustati", kazao je Nikolić.

Kako je rekao, svaki razgovor sa bilo kojim zvaničnikom iz sveta počeće i završiti molbom da njihovi investitori dođu i ulože novac u Srbiju. "Spreman sam, svojim autoritetom, da pomognem, da i ovde, u našoj zemlji, sami obezbedimo neuporedivo bolje uslove za one koji imaju novac i koji mogu da zaposle naše radnike.

Sveobuhvatne reforme počećemo od sebe. Moraćemoo da radimo, ali i da štedimo više", kazao je predsednik Srbije. Nikolić je rekao da će troškovi njegovog kabineta, iako ne veliki, biti smanjeni, a da će to morati da urade i sve ostale institucije i državni organi, "kako bismo manje opteretili privredu, skinuli jaram sa narodnih leÄ'a i okačili ga nama, političarima, oko vrata".

On je na kraju govora zahvalio bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću koji je obavljao tu dužnost u "prethodnom, izuzetno teškom, periodu", kao i komesaru EU za proštirenje Štefanu Fileu jer je uvek bio uz Srbiju.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.