Nikolić i Vučić dogovorili blisku saradnju, bez detalja

Izvor: Radio 021, 20.Feb.2017, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Vučić "dogovorili blisku saradnju", bez detalja

Sastanak Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića je održan, a u zajedničkom saopštenju navedeno je da se razgovaralo o predstojećim izborima.

To su jedine reči kojima se situacija oko predsedničkih izbora spominje u saopštenju koje je prosledila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, uz dodatak da su se dogovorili da blisko sarađuju i u budućnosti.

U saopštenju se ističe da su Nikolić i Vučić razgovarali o političko- bezbednosnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << situaciji u zemlji i okruženju

"Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića", navodi se u saopštenju koje je prosledila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo tzv. države Kosovo u Unesku i Savetu Evrope.

"Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju. Istovremeno, predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti", zaključuje se u saopštenju.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najverovatnije neće ući u trku za novi mandat, nezvanično saznaje B92 iz krugova bliskih bivšem predsedniku SNS.

Autor: B92
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vučić i Nikolić razgovarali o izborima: Dogovorena saradnja

Izvor: Cafe.ba, 20.Feb.2017

BEOGRAD - Dugoočekivani sastanak Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića se dogodio, a u zajedničkom saopštenju navedeno je da se razgovaralo o predstojećim izborima.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.