Izvor: S media, 11.Sep.2012, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Putin o rešenju za Kosovo: Ključna uloga UN

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Rusije Vladimir Putin saglasili su se danas u Sočiju da Ujedinjene nacije treba da imaju primarnu ulogu u rešavanju pitanja Kosova, a šef ruske države je precizirao da rešenje treba tražiti na osnovu Rezolucije 1244.

"Srbija je suočena sa ukidanjem nadgledane nezavisnosti Kosova. Ušli smo u pregovore sa privremenim isntitucijama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Prištini u želji da naši građani bolje žive, ali ne možemo da učestvuemo u pregovorima koji učvršćuju nezavisnost Kosova", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Rusije.

Nikolić je naglasio da Srbija ne može da dozvoli nikakvu promenu stanja na Kosovu silom, jer se, kako je podsetio, od sile odustalo još 1999. godine:

"Mi nista necemo raditi na silu, ali ćemo sve raditi u okviru Saveta bezbednosti UN", poručio je Nikolić.

On je dodao da je Srbija zahvalna Rusiji i drugim članicama SB UN koje se ne slažu sa nezakonitom, samoproglašenom nezavisnošću Kosova

Nikolić je dodao da u Srbiji nikada neće moći da pobedi onaj ko bi se saglasio sa nezavisnošću Kosova.

Putin je ponovio da je Rusija što se tiče Kosova privržena očuvanju primarne uloge UN.

"Smatramo da rešenje treba tražiti pregovorima, na osnovu rezolucije 1244", rekao je ruski predsednik.

Opširnije o susretu Nikolića i Putina čitajte OVDE.

(Tanjug)

Foto: Beta/AP
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.