Nikolić i Jeremić: Bez kompromisa u traženju pravde za nevine

Izvor: Politika, 10.Dec.2012, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Jeremić: Bez kompromisa u traženju pravde za nevine

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić složili su se danas da bez obzira na pritiske, neće biti kompromisa u traženju pravde za nevine žrtve i da je proces pomirenja nedavnim odlukama Haškog suda praktično zamrznut sve do pravičnog epiloga.

Teme razgovora Nikolića i Jeremića su bile javna rasprava zakazana za 10. april 2013. godine u Generalnoj skupštini UN o ulozi međunarodnih ad hok krivičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tribunala, o pravdi i pomirenju građana koji žive na ovim prostorima, unapređenju odnosa Srbije sa zemljama regiona i sveta, kao i razgovori na najvišem nivou na temu investicija u našu zemlju.

Predsednik Srbije je predsedniku GS UN preneo stav o presudi Haškog tribunala osumnjičenima za zločin počinjen u operacijama Bljesak i Oluja koja je praktično negirala da je proterano 200.000 Srba i stradalo 2000 nevinih žena, starih i dece, saopštila je pres služba predsednika.

„Taj zločin ne može proći nekažnjeno”, istakao je Nikolić i dodao da pravda mora biti zadovoljena na pravičan i pravedan način.

Jeremić je podvukao značaj zajedničkih napora svih relevantnih faktora u Srbiji i rekao da svi kapaciteti koje imamo na raspolaganju treba da budu u funkciji promocije istine koja se Srbiji negira najnovijim odlukama Haškog tribunala.

Tanjug

objavljeno: 10.12.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić ugostio Jeremića

Izvor: Akter, 10.Dec.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić složili su se da bez obzira na pritiske neće biti kompromisa u traženju pravde za nevine žrtve

Nastavak na Akter...

Nikolić i Jeremić: Pravda za nevine žrtve

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić složili su se danas da bez obzira na pritiske, neće biti kompromisa u traženju pravde za nevine žrtve i da je proces pomirenja u regionu praktično zamrznut zbog nedavnih odluka Haškog suda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jeremić i Nikolić: Nema kompromisa

Izvor: OkRadio.rs, 10.Dec.2012

Predsednik Srbije i predsednik Generalne skupštine UN Tomislav Nikolić i Vuk Jeremić razgovarali o raspravi o ulozi Haškog tribunala zakazanoj za 10.april 2013. Ta javna rasprava odžaće se u Generalnoj skupštini UN, s obzirom da su UN osnivači međunarodnog ad hok krivičnog tribunala. Nikolić...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.