Vesti

3

Nikolić i Jeremić: Pravda za nevine žrtve

Autor: AM

Izvor: Tanjug

Nikolić i Jeremić: Pravda za nevine žrtve

Teme razgovora Nikolića i Jeremića su bile javna rasprava zakazana za 10. april 2013. godine u Generalnoj skupštini UN o ulozi međunarodnih ad hok krivičnih tribunala, o pravdi i pomirenju građana koji žive na ovim prostorima, unapređenju odnosa Srbije sa zemljama regiona i sveta, kao i razgovori na najvišem nivou na temu investicija u našu zemlju.

Predsednik Srbije je Jeremiću preneo stav o presudi Haškog tribunala osumnjičenima za zločin počinjen u operacijama Bljesak i Oluja koja je praktično negirala da je proterano 200.000 Srba i stradalo 2000 nevinih žena, starih i dece, saopštila je pres služba predsednika.

"Taj zločin ne može proći nekažnjeno", istakao je Nikolić i dodao da pravda mora biti zadovoljena na pravičan i pravedan način.

Jeremić je podvukao značaj zajedničkih napora svih relevantnih faktora u Srbiji i rekao da svi kapaciteti koje imamo na raspolaganju treba da budu u funkciji promocije istine koja se Srbiji negira najnovijim odlukama Haškog tribunala. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

carla

da se osvrnem na komentar pod nazivom" sve treba dokumentovati" u hrvatskoj je nažalost posle oluje srušeno ili zapaljeno blizu, 20.000 kuća srba, hrvatskih državljana, koji su nakon oluje, kako je poznato, izbjegli. to su uradili razni kriminalci, za koje se ne može kazati da su ljudi, protiv takvih i sličnih, koji su nakon oslobođenja tkz. krajine, nakon odlaska vojske i policije, pljačkali i palili, podneseno je 2500 kaznenih prijava, da li dovoljno? ne, ne dotle dok se i posljednji počinitelj tih gnusnih nedjela se ne pronađe i privede pravdi. Hrvatska je svjesna svoje odgovornosti obnovila ,gotovo, sve kuće i svi se mogu kao ravnopravni građani vrati u hrvatsku.ovdje samo jedno podpitanje , Kada će netko tko je srušio, zapalio 217.000 hrvatskih kuća pristupiti obnovi istih? srbi kao nacionalna manjina i potpuno ravnopravni građani u hrvatskoj, dans imaju zagarantirana tri saborska mandata, trenutno u vladi hrvatske, sjede i rade dva podpredsjednika vlade i jedan ministar srpske nacionalnosti, i desetak zamjenika ministra, k tomu, ako je to sve dokaz da su srbi u hrvatskoj narod kojemu se ne pružaju osnovna ljudska prava, onda predložite gospodinu jeremiću da te činjenice predoči generalnoj skupštini, kao prilog vašoj i njegovoj tezi da su srbi obespravljeni u hrvatskoj.

Све треба документовати

Положај Срба у Хрватској и Косову с непоштовање њихових људских и мањинских права треба истаћи и представити у УН и стручно документовати. Уопште нисам стекао поверње у све претходне српске политичаре а не верујем но садашњим, тако да верујем да од свега неће бити много користи за Србе. Ипак од срца желим успех Г-дину Јеремићу и Г-дину Николићу.

carla

potpuno se slažem sa gospodinom nikolićem , predsjednikom srbije da zločin ne može proći nekažnjeno .on je upotrijebio pokaznu zamjenicu "taj", pa mi nije jasno na koji zločin misli, da li je to slanje kolone tenkova, topova, eskadrila aviona, "sve u cveću i radosti" u drugu državu, možda ipak misli na 14.000 ubijenih, 37.000, ranjenih ili 1000 još nestalih ili na 217,000 srušenih i uništenih stanova, ilina 1000 srušenih crkvi, ili 2500 uništenih spomenika kulture, ili na 53.000 protjeranih hrvata iz vojvodine, ili na 159.000 hrvata protjeranih iz republike srpske ili na 160.000 protjeranih sa svojih kićnih pragova iz tkz "krajine", naravno uz pomoć tenkova koje smo već spomenuli i brigada koje su mobilizirane u srbiji. evo dva citata, pa da se malo "obavesti"predsjednik " zato je potrebno bilo, prvenstveno,sačuvati našu biološku masu, nama treba biološka masa za nešto, nadam se, što će uslediti i zbog čega se odlučilo da se ide u egzodus, a o tome smo obavestili i butrosa galija tajnika UN" završen citat gospodina Save štrbca, bivšeg sekretara vlade "RSK" 07.081995.g. znači toliko o tome tko ih je protjerao, pa onaj "taj" se vjerovatno odnosi na štrbca, miloševića i druge organizatore evakuacije, drugi citat, kojeg bi jeremić mogao ponijeti u Un, kao obrazloženje za sazivanje neke sjednice "izlazim pred ovaj tribunal sa dubokim osećajem sramote i kajanja. dozvolio sam sebi da učestvujem u progonu najgore vrste ljudi samo zato što su bili hrvati a ne srbi" završen citat milana babića bivšeg premijera bivše "RSK" "