Nikolić i Dačić sa patrijarhom Irinejom

Izvor: Studio B, 13.Feb.2013, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Dačić sa patrijarhom Irinejom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić razgovarali su danas sa patrijarhom srpskim Irinejem, mitropolitom Amfilohijem, vladikom bačkim Irinejem i vladikom raško-prizrenskim Teodosijem.

Predsednik Nikolić i patrijarh Irinej saglasili su se da je potrebno ostvariti jedinstvo domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << javnosti pri rešavanju svih pitanja od nacionalnog interesa, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, izrazili su zabrinutost zbog skorašnjih dešavanja i saglasili su se da su međunarodne organizacije, koje su prisutne u južnoj srpskoj pokrajini, obavezne svojim mandatom, sa čime se saglasila i Republika Srbija, da zaštite prava i bezbednost svih građana i sve verske objekte na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije i patrijarh Irinej razgovarali su i o budućim dešavanjima vezanim za obeležavanje 1700 godina Milanskog edikta.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić i Irinej za jedinstvo javnosti o važnim pitanjima

Izvor: Blic, 13.Feb.2013

Beograd - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej saglasili su se danas da je jedinstvo domaće javnosti potrebno za rešavanje svih pitanja od nacionalnog interesa, saopštila je Pres služba predsednika Srbije...Irinej je u Palati Srbija razgovarao sa Nikolićem...

Nastavak na Blic...

Nikolić i Irinej se založili za jedinstvo po pitanju nacionalnih interesa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Feb.2013

Predsjednik Srbije Tomislav i patrijarh srpski Irinej saglasili su se da je potrebno ostvariti jedinstvo domaće javnosti pri rješavanju svih pitanja od nacionalnog interesa, te su izrazili zabrinutost zbog posljednjih dešavanja na Kosovu. Oni su se saglasili da su međunarodne organizacije na Kosovu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.