Nikolić bodri sportiste na Igrama

Izvor: B92, 28.Jul.2012, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić bodri sportiste na Igrama

London -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić bodriće danas na Olimpijskim igrama u Londonu srpske odbojkašice u meču sa Kinom, a zatim i reprezentativce u streljaštvu.

Nikolić će uveče prisustvovati koktelu u ambasadi Srbije, na kome se očekuju srpski sportisti, predstavnici dijaspore i diplomatskog kora.

Predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sinoć je prisustvovao prijemu koji je uoči svečanog otvaranja Olimpijskih igara priredila kraljica Elizabeta II, gde se okupilo skoro 100 svetskih lidera, kao i otvaranju Igara.

Nikolić je juče poželeo sreću našim sportistima koji učestvuju na 30. Olimpijskim igrama u Londonu i poručio da se na Igrama pobeđuje zbog sebe i zbog Srbije.

"Jedva čekamo da jedan među nama stane pred milijardama na postolje", poručio je Nikolić sa otvaranja "Paviljona Srbija" u Londonu, gde će tokom Igara naša zemlja biti predstavljena na više načina, za razliku od sportskih borilišta na kojima će pokazati svoju sportsku snagu.

Predsednik Srbije istakao je da od srpskog olimpijskog tima očekuje da u Londonu osvoji jubilarnu 100. medalju, ali i da prebaci tu trocifrenu brojku.

On je dodao da su sportisti dragulji koji na najbolji mogući način predstavljaju našu zemlju.

U prostoru "Paviljona Srbija" tokom OI biće postavljena izložba o 100 godina olimpizma u Srbiji, a posetioci će moći da vide dela eminentnih srpskih umetnika, kao i specijalne programe promocije Srbije u inostranstvu i turističke prezentacije.

Svečana ceremonija otvaranja OI u Londonu održana je sinoć, a zastavu Srbije na otvaranju nosio je teniser Novak Đoković.

Srbiju će u Londonu predstavljati 115 sportista koji će se takmičiti u 15 sportova.

Kako je Tanjugu rečeno u Predsedništvu, Nikolić će u nedelju obići srpske sportiste u Olimpijskom selu, a zatim će pratiti vaterpolo meč Srbije i Mađarske i rukometnu utakmicu protiv Španije.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.