Nikolić: Volim sportove sa golmanom

Izvor: B92, 27.Jul.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Volim sportove sa golmanom

London -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas u Londonu, na dan otvaranja Olimpijskih igara, da voli atletiku, kolektivne sportove i one koji imaju golmana.

Građani Srbije znali su od ranije da Nikolić navija za Partizan, ali nikada nisu imali prilike da čuju da li predsednik prati sport i koje sportove poznaje. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << današnjeg otvaranja Paviljona Srbija u Londonu, on je kazao da najviše voli atletiku i kolektivne sportove.

"Ja sam najbolji u atletici i o tome sam razgovarao sa generalnim sekretarom Atletskog saveza Srbije i govorio mu neke rezultate koje možda ni on nije znao. Sport mi je drag, bez obzira koja vrsta", kazao je Nikolić izveštačima u Londonu.

"Naravno, volim kolektivne sportove, pošto sam odrastao u vreme u kada je nekako u Srbiji kolektiv bio važniji od svega. Odatle počinju naši dobri uspesi u sportovima u kojima nas ima više ođednog. Često sam viđao i svetske šampione kad odu na veliko takmičenje i osetim da su nekako sami i da ne postižu rezultate koje su postizali na treninzima", rekao je Nikolić.

On je posle kratke pauze uz osmeh dodao: "Naravno, volim sve sportove u kojima ima golmana".

Olimpijske igre počinju sutra, a Nikolić će u subotu gledati streljaštvo i meč ženske odbojkaške reprezentacije, a u nedelju će ručati sa srpskim olimpijcima i gledati rukometnu utakmicu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.