Nikolić: Vlada ne prihvata zahteve za raspisivanje izbora

Izvor: Blic, 12.Apr.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Vlada ne prihvata zahteve za raspisivanje izbora

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas, posle prijema kod premijera Mirka Cvetkovića, da vlada ne prihvata zahteve SNS, DSS i NS za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i da će te tri partije nastaviti akciju prikupljanja potpisa građana koji traže njihovo raspisivanje. Nikolić okupljenim aktivistima poručio da će akcija ipak dovesti do izbora

Nikolić je posle predaje više od miliona potpisa građana u Vladi Srbije, prikupljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u akciji za raspisivanje vanrednih izbora, i prijema kod Cvetkovića preneo novinarima da nije zadovoljan odgovorom premijera o uspesima u radu vlade, jer to "ne odgovora realnom stanju stvari".

"To je bio razgovor gluvih", ocenio je Nikolić, koji je preneo da je predsednik vlade kazao da su ispunjena tri od četiri cilja vlade - borba protiv kriminala, očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, evropske integracije, ali da nije u potpunosti ispunjen porast standarda života građana.

Lider SNS je okupljenim aktivistima stranaka poručio da će akcija, kako je naglasio, ipak dovesti do vanredni parlamentarnih izbora.

Cvetković: Izbori bi destabilizovali zemlju

Vanredni parlamentarni izbori ne bi doprineli stabilizaciji prilika u zemlji, izjavio je danas premijer Srbije Mirko Cvetković i dodao da je Vlada Srbije otvorena za konsultacije sa predstavnicima opozicionih stranaka kako bi se poboljšalo stanje u društvu i ekonomiji zemlje.

U saoštenju Vlade Srbije se navodi da je Cvetković razgovarao sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Tomislavom Nikolićem, predsednikom Nove Srbije (NS) Velimirom Ilićem i potpredsednikom Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenadom Popovićem.

U razgovoru je konstatovano da se Srbija nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji i da političke razmirice između stranaka ne treba da se prenose na građane.

Predstavnici dela opozicije su izneli veći broj primedbi na funkcionisanje vlasti, tvrdeći da su vanredni parlamentarni izbori izlaz iz krize.

"Vanredni izbori ne bi doprineli stabilizaciji prilika u zemlji. Sadašnja situacija je dodatni stimulans za Vladu da i dalje intenzivno radi na realizaciji postavljenih

ciljeva. Vlada ozbiljno shvata sve primedbe i otvorena je za konsultacije sa predstavnicima opozicionih stranaka", rekao je Cvetković.

Cvetković je ocenio da je Vlada ispunila najveći deo postavljenih ciljeva kada je u pitanju evropski put Srbije, očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i borba protiv kriminala.

"Mere protiv ekonomske krize su sačuvale srpsku ekonomiju od najgoreg scenarija i predstoji nam veliki posao na ozbiljnom oporavku privrede za šta je potreban stabilan politički ambijent", poručio je Cvetković.

Suštinski dijalog između vlasti i opozicije vodi se u Skupštini Srbije, naglasio je Cvetković i istakao da je parlament glavno mesto gde vlast i opozicija treba da raspravljaju o pitanjima važnim za razvoj Srbije.

"Politički život Srbije je uređen Ustavom i zakonima i u skladu sa tim propisima će biti i raspisivani redovni izbori", naglasio je Cvetković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.