Nikolić: Unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i Bangladeša

Izvor: RTS, 22.Avg.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i Bangladeša

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Bangladeša Muhameda Šadata Huseina i tom prilikom naglasio da su bilateralni odnosi dobri, a da treba dalje istražiti prostor za bolju ekonomsku saradnju.
Nikolić je rekao da sa osećajem tuge ispraća ambasadore iz prijateljskih zemalja, posebno onih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji koje ne odstupaju od podrške očuvanja teritorijalne celovitosti Srbije.

"Prijateljstvo sa Bangladešom datira iz vremena nesvrstanih i mi se trudimo da nastavimo tradiciju dobrih bilateralnih odnosa. Potrebno je i dalje istražiti prostor za unapređivanje ekonomske saradnje i intenzivirati susrete na svim nivoima", konstatovao je Nikolić i poželeo ambasadoru Huseinu uspešan nastavak dalje diplomatske karijere.
Husein je naglasio da Bangladeš visoko ceni prijateljstvo sa Srbijom i saglasio se sa predsednikom da je neophodno intenzivirati susrete delegacija dve zemlje.
"Bangladeš podržava Srbiju i bilateralno i u međunarodnim organizacijama i rešavanje svih problema u regionu dijalogom i bez mešanja sa strane", istakao je Husein, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.
Ambasador Bangladeša je takođe naglasio nepromenjen stav o podršci teritorijalnoj celovitosti Srbije.
Saradnja zemalja u razvoju ima perspektivu i treba joj dati šansu, zaključio je odlazeći ambasador.
Husein je danas razgovarao i sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić i Dačić primili u oproštajnu posetu ambasadora Bangladeša

Izvor: Blic, 22.Avg.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Bangladeša Muhameda Šadata Hosaina, naglasivši da sa "osećajem tuge" ispraća ambasadore iz prijateljskih zemalja "posebno onih koji koje ne odstupaju od podrške očuvanja teritorijalne celovitosti Srbije"...Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.