Nikolić: Srbija u teškom položaju zbog uslovljavanja

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jul.2013, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija u teškom položaju zbog uslovljavanja

Predsednik Tomislav Nikolić ocenio je danas da je Srbija na evropskom putu uslovljena "tendenciozno izmenjenim" sprovodjenjem dogovora s Prštinom i brzom organizacijom izbora na Kosovu, saopštila je pres služba predsednika posle susreta Nikolića i generalnog sekretara Kancelarije UN u Beogradu Pitera Djua.

Nikolić je, kako se navodi, "podvukao značaj UN za Srbiju i izrazio žaljenje što uloga te organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << nije snažnija na Kosovu i Metohiji".Predsednik Srbije je, dodaje se, "istakao veoma tešku poziciju Srbije, s obzirom na to da je na evrpskom putu uslovljena tendenciozno izmenjenom implementacijom dogovora sa Prištinom i veoma brzom organizacijom izbora na Kosovu i Metohiji". Nikolić je takodje naglasio da je najvažniji cilj rukovodstva Srbije zaštita srpske zajednice i omogućavanje boljeg života građana u pokrajini, dodaje se u saopštenju.Piter Dju je rekao da će se potruditi da uloga UN bude aktivnija i preneo Nikoliću "podršku generalnog sekretara Ban Ki Muna viziji i odlučnosti predsednika Tomislava Nikolića i Vlade Srbije na rešavanju najvažnijih pitanja". Dju je, kako se dodaje, izrazio očekivanje da će Srbija u veoma kratkom roku postati deo Evropske unije. Blic
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.