Nikolić: Srbija spremna za akcije protiv terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2015, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija spremna za akcije protiv terorizma

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da napad na redakciju satiričnog lista "Šarli ebdo" u Parizu pokazuje koliko su poremećeni odnosi u svijetu i istakao da je Srbija spremna da učestvuje u svim akcijama suzbijanja terorizma.

"To je strašan događaj koji pokazuje koliko su pojedinci i dobro organizovane grupe spremni da odu daleko da bi ostvarili ciljeve koji nemaju veze sa religijom, istorijom, tradicijom i kulturom", izjavio je Nikolić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

On je dodao da su takvi napadi usmjereni prije svega na destabilizaciju islamskih država, prije nego ne Evropu i druge dijelove svijeta, prenose beogradski mediji.

"Srbija je potresena onim što se desilo u Parizu i molimo Boga da se to više ne dešava. To je bezumlje ljudi koji su sasvim slučajno muslimani", naveo je Nikolić.

Sredinom sedmice islamistički teroristi Šerif i Said Kuaši ubili su 10 novinara iz satiričnog magazina "Šarli ebdo" i dva policajca ispred kancelarija magazina.

Drugi napadač, Amedi Kulibali za kojeg se vjeruje da je povezan sa braćom Kuaši, ubio je 9. januara četiri taoca u supermarketu u istočnom dijelu Pariza. On je, takođe navodno odgovoran i za ubistvo policajke izvršeno dan ranije u južnom dijelu Pariza.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.