Nikolić: S optimizmom čekam dijalog

Izvor: B92, 13.Jan.2013, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: S optimizmom čekam dijalog

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić sa više optimizma očekuje sledeću rundu pregovora Beograda i Prištine, jer će "pregovarači morati Skupštini da podnesu izveštaj".

On je, sinoć nakon što je Rezolucija o Kosovu usvojena u parlamentu, rekao da je zadovoljan što su opozicija i vlast, kao nekada, pronašli zajednički jezik o KiM i jer iza Rezolucije stoji ozbiljna Platforma koja je ograničava. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ovo je bio tipičan srpski dan u parlamentu. Nismo postigli opštu saglasnost, ali očigledno postoji raspoloženje poslanika da pomognu da se reši ovaj problem. Srbija dobija osnove na kojima će stajati kada bude razgovarala sa privremenim institucijama u Prištini i EU“, poručio je predsednik u izjavi novinarima.

On je kazao da je zadovoljan što su vlast i opozicija pronašli zajednički jezik i da sada sa mnogo više optimizma očekuje sledeće pregovore.

"Svi koji budu u ime Republike Srbije pregovarali imaće u rukama Rezoluciju i saznanje da moraju Skupštini podneti izveštaj kako su pregovarali", rekao je Nikolić.

On je dodao da više niko neće moći da kaže da je nešto uradio iznenada, jer sada postoji dokument Narodne skupštine. Prema njegovim rečima, podržavši Rezoluciju opozicija je shvatila da time dobija mogućnost da kontroliše vlast.

"Kada je postalo jasno da bi možda još neko mogao glasati za Rezoluciju bilo je važnije da bude više glasova nego da nešto ostane skriveno do kraja“, kazao je Nikolić.

Sada je, međutim, rekao je predsednik, platforma poznata javnosti, ali i onima sa druge strane pregovaračkog stola, što možda nije najbolje, ali na kraju krajeva ništa nije izgubljeno.

"Dobro je što Srbija zna da iza Rezolucije stoji jedna ozbiljna platforma, koja u stvari ograničava Rezoluciju“, zaključio je predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rezolucija o KiM, svi nešto dobili

Izvor: B92, 13.Jan.2013

Beograd -- Srbija je dobila novu rezoluciju i platformu o nastavku razgovora sa Prištinom. Na kraju su svi ponešto dobili - predsednik i vlada, ali i opozicija...Predsednik države i Vlada dobili su širu podršku za svoju strategiju, a opozicija otkrivanje i platforme, a ne samo rezolucije...Trinaest...

Nastavak na B92...

Ipak, širi konsenzus o Rezoluciji

Izvor: RTS, 13.Jan.2013

Rezultat maratonske sednice srpskog parlamenta je usvojena Rezolucija o Kosovu i Metohiji i skinuta oznaka tajnosti sa Platforme. Predsednik Nikolić zadovoljan što su vlast i opozicija našle zajednički jezik. Zadovoljni i predstavnici Srba sa Kosmeta. ..Posle maratonske sednice srpskog parlamenta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.