Nikolić: Rezultat saradnje sa Belorusijom nova radna mesta

Izvor: Studio B, 17.Maj.2013, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Rezultat saradnje sa Belorusijom nova radna mesta

Predsednik Tomislav Nikolić istakao je na sastanku sa potpredsednikom beloruske vlade Pjotrom Prokopovičem da će saradnja Srbije i Belorusije imati za rezultat unapređenje privreda dve zemlje i najvažnije za Srbiju-nova radna mesta.

Nikolić se takođe zahvalio na principijelnoj podršci Belorusije očuvanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju nezavisnosti Kosova i Metohije, saopštila je pres služba predsednika Srbije.   

Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je istakao da je nedavnim susretom sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom otvoreno novo poglavlje u odnosima dve zemlje. On je podvukao da će se lično založiti da svi projekti budu sigurni i da će se sa srpske strane svi učesnici truditi da realizacija bude brza i efikasna, saopštila je pres služba predsednika Srbije. 

Prokopovič se zahvalio na toplim rečima istakavši da će rezultat posete beloruske delegacije Srbiji biti formiranje dva holdinga: prvi će se baviti proizvodnjom hidraulike, drugi proizvodnjom poljoprivrednih mašina, a pored toga biće proširena postojeća proizvodnja traktora, autobusa i kamiona. 

Potredsednik vlade Belorusije je istakao da se saradnja dve zemlje intenzivira veoma brzim tempom, naročito u oblasti ekonomije i da je rast robne razmene u prvom kvartalu dostigao gotovo 30 odsto. Plan od 500 miliona dolara robne razmene godišnje koji su dogovorili predsednici Srbije i Belorusije će ovakvim tempom sigurno biti ostvaren, istakao je Prokopovič. 

Predsednik Srbije je izrazio uverenje da će pozitivni trendovi u bilateralnoj saradnji biti nastavljeni.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić i Dačić sa zamenikom premijera Belorusije

Izvor: Akter, 17.Maj.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Ivica Dačić danas će se odvojeno sastati sa delegacijom Republike Belorusije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.