Nikolić: Pokušaj destabilizacije regiona

Izvor: RTS, 15.Okt.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Pokušaj destabilizacije regiona

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić najoštrije je osudio jučerašnji incident na stadionu Partizana.

Nikolić je konstatovao je da su očigledne namere onih koji su organizovali i sproveli u delo plan sa letelicom koja je nosila zastavu "Velike Albanije" da izazovu nemire u Srbiji i da pokušaju da destabilizuju ceo region.

"Sportske utakmice nisu mesto za plasiranje provokativnih političkih poruka" istakao je predsednik Srbije i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se radi o promociji beskrupolozne i neostvarive ideje o "Velikoj Albaniji", za koju se moglo očekivati da će naići na oštru reakciju na samom stadionu i celoj zemlji.

"Srbija je učinila sve da prošlost ostavimo za nama i da razvijamo prijateljske odnose" podvukao je predsednik Nikolić.

Predstojeća poseta albanskog predsednika vlade Edija Rame očekivana je u Srbiji kao znak uspostavljanja izvanrednih odnosa, istakao je predsednik i dodao da je nakon "atentata na uspostavljanje prijateljstva Srbije i Albanije", očigledno da će Albaniji biti potrebne decenije, ako ne i vekovi da postane normalna država, bez mržnje prema Srbima.

Jučerašnja bezumna akcija je trebalo da bude najoštrije osuđena od strane državnog vrha Albanije i njene javnosti, smatra predsednik.

"Nedostajala je samo eksplozivna naprava u letelici, pa da se stekne utisak o povezanosti sa teroristom broj jedan u svetu" dodao je predsednik Srbije.

Posebno je zabrinjavajuća činjenica da ekstremisti ispisuju poruke mržnje na manastiru Visoki Dečani i da stotine Albanaca s Kosova i Metohije učestvuje u terorističkim akcijama u Iraku i Siriji.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Incident,   Partizan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.