Nikolić: Odlazak u Banjaluku ne ugrožava odlazak u Sarajevo

Izvor: N1 televizija, 04.Jan.2017, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Odlazak u Banjaluku ne ugrožava odlazak u Sarajevo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je večeras da će 9. januara u Banjaluci prisustvovati proslavi Dana Republike Srpske, uprkos tome što mu je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio da bi o tome trebalo da razmisli.

Odlazak u Banjaluku ne ugrožava moj odlazak u Sarajevo i to uopšte nema nikakve veze. Srpska je entitet sa kojim Srbija ima specijalne veze i moja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je dužnost da ih negujem, rekao je Nikolić za "Kurir".

Kad etitet ima svoj dan naravno da ću otići da to obeležimo i proslavimo. I ne priznajem takvu vrstu ucena, to uopšte nije potrebno, kazao je predsednik Srbije.

On je istakao da Srbija ni na koji način ne želi da ugrozi funkcionisanje Bosne i Hercegovine.

Ja ne provociram nikoga, ali kako da zaboravim da postoji Republika Srpska i da sam dužan da brinem o Srbima, ma gde da se nalaze, zaključio je Nikolić.

Izetbegović je prethodno poručio da bi Nikolić trebalo da razmisli da li da 9. januara dođe u Banjaluku.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nikolić: Idem u Banjaluku na proslavu Dana Republike Srpske

Izvor: Beta, 05.Jan.2017, 08:58

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će otići u Banjaluku na proslavu Dana Republike Srpske 9. januara, iako mu je bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović poručio da razmisli o tom dolasku.Nikolić je za list Kurir u izdanju od četvrtka rekao i da ne priznaje takvu vrstu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.