Nikolić: Očekujem da Dačić danas zatraži mandat

Izvor: S media, 27.Jun.2012, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Očekujem da Dačić danas zatraži mandat

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je sinoć za RTS da očekuje "koliko već danas" da lider socijalista Ivica Dačić zatraži od njega mandat za sastav vlade.

Jovanović: Dačić nas provocirao da bi imao alibi

Dačić: Još nisam doneo odluku

SNS pobednički: Danas razgovori >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa SPS o vladi

"Mislim da su se u mom odsustvu stvari razvijale brzo i da postoje nagoveštaji kako bi sutra Dačić mogao da dođe da mi pruži dokaze da je formirana skupštinska većina i da zatraži mandat za formiranje vlade", rekao je sinoć Nikolić.

"Tako stvari sada stoje, koliko sam ja obavešten, ali kako čekam ja sačekajte i vi. To je dobro, jer svako odugovlačenje značilo bi beskrajno mnogo lošega i gubitak vremena kojeg Srbija ima jako malo", rekao je Nikolić.

Od nove vlade Nikolić očekuje da omogući ljudima da rade uz neprekidnu brigu za bezbednost i da se Srbija pravno i po uređenosti približi Evropskoj uniji.

Na pitanje hoće li naprednjaci voditi buduću vladu, Nikolić je odgovorio da ne zna i da je to pitanje za naprednjake.

Istovremeno, vršilac dužnosti predsednika SNS-a Aleksandar Vučić kaže da postoje realne šanse da naprednjaci učestvuju u formiranju parlamentarne većine i vlade.

"Ono što mogu danas sa izvesnošću da kažem jeste da će Demokratska stranka veoma teško formirati vladu, a za nas mogu da kažem da postoje nešto ozbiljnije šanse da učestvujemo u njenom formiranju", rekao je Vučić.

Pre ove Nikolićeve izjave, lider socijalista Ivica Dačić objasnio je svoje viđenje situacije o formiranju vlade. Opširnije OVDE!

(RTS)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić očekuje da Dačić sutra zatraži mandat

Izvor: Blic, 27.Jun.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras za RTS da očekuje "koliko već sutra" da lider socijalista Ivica Dačić zatraži od njega mandat za sastav vlade..."Mislim da su se u mom odstustvu stvari razvijale brzo i da postoje nagoveštaji kako bi sutra Dačić mogao da dođe da mi pruži...

Nastavak na Blic...

Nikolić očekuje da Dačić sutra zatraži mandat

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić očekuje da lider socijalista Ivica Dačić već sutra zatraži od njega mandat za sastav vlade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Nikolić očekuje da Dačić zatraži mandat

Izvor: Mondo, 27.Jun.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras za RTS da očekuje "koliko već sutra" da lider socijalista Ivica Dačić zatraži od njega mandat za sastav vlade.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.