Izvor: S media, 29.Sep.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Nema razloga da trčimo za datumom i papirom (VIDEO)

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izajvio je danas da će Srbija u daljem procesu evropskih integracija imati svoje uslove:

"Deset godina trčanja je Srbiju dovelo do prosijačkog štapa. Sad ćemo malo da mislimo o sebi. Na sve strane imamo prijatelje, neka se takimiče ko će da pomogne Srbiji".

Nikoić je na skupštini SNS rekao da će Srbija ispuniti sve uslove koje su morale >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da ispune druge države, a da ne treba da joj se postavljaju oni uslovi koji nisu drugima.

"Pripadamo velikoj svetskoj porodici naroda, želimo da pripadamo i evropskoj porodici. Znaju nas dobro i šta možemo da ispunimo i šta ne možemo. Bez Kosova i Metohije bi se osećali kao čovek u velelepnoj palati koji je na smrt bolestan", zaključio je predsednik Srbije.

Nikolić: Srbija nema nameru da se svađa, već da sarađuje

Nikolić je poručio danas da Srbija želi da sarađuje, da ne traži ništa tuđe i da nema nameru ni sa kim da se svađa, ali da nikada dok postoji Srpska napredna stranka i druge političke stranke u Srbiji, neće dati ono što je njeno.

"Mi smo ponosni, mi smo u velikim teškoćama i nedaćanma, ali nikada nismo bili u takvim nedaćama da može svako da nas gazi i neće. Nemamo nameru ni sa kim da se svađamo, imamo nameru da sarađujmo i ne tražimo ništa tuđe, ali nikada dok postoji SNS i druge političke stranke u Srbiji, nećemo dati ono što je naše", poručio je Nikolić na svečanom delu Skupštine SNS u beogradskom centru "Sava".

Nikolić, koji je najavljen kao gost svečane sednice SNS, čiji je bio osnivač i prvi predsednik, rekao je da je ta stranka za četiri godine postojanja protresla Srbiju i da su svi videli kakav se "mulj nataložio", a sada će da "protrese i širu zajednicu".

"Nisam vas ostavio samo sam vam pripojio i onaj drugi deo Srbije koji nije bio uz vas. Srbija je naša majka i koliko smo smpremni majci da damo toliko vredimo", poručio je Nikolić koji je ostavku na mesto predsednika SNS dao pošto je izabran za predsednika Republike na majskim izborima.

Aleksandar Vučić izabran je danas na vanrednoj skupštini Srpske napredne stranke za novog predsednika naprednjaka, a Jorgovanka Tabaković za njegovog zamenika.

(Tanjug)

Foto: Infobiro
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Nema razloga da trčimo za datumom i papirom

Izvor: Akter, 29.Sep.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izajvio je danas da će Srbija u daljem procesu evropskih integracija imati svoje uslove

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.