Nikolić: Ne pristajem na ucene

Izvor: B92, 13.Apr.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ne pristajem na ucene

Kandidat za predsednika SNS Tomislav Nikolić kaže da posle pobede na izborima neće dozvoliti da ga ucenjuju koalicioni partneri da bi imao većinu u skupštini.

"Znamo kako da vodimo Srbiju. Naša ideja je najjača, a oko najjačih se okupljaju. Doći će da pitaju za matematiku do broja 126, ali ja neću da vodim Srbiju tako što ću da se bavim matematikom. Ako ne mogu da sprovodim program o kome vam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada govorim - onda mi ne treba 126 poslanika", poručio je Nikolić na skupu u Loznici.

Predsednički kandidat Koalicije "Pokrenimo Srbiju" je istakao da nikada neće prihvatiti zahteve da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

"Garantujem, dok postoji poslednji Srbin u Srbiji taj zahtev neće biti ispunjen. Niko ko je izabran neće moći da ga prihvati. To je kao da me pitaju da li bih dao Loznicu ili Suboticu. To nije moje, nije ni vaše, to pripada svim gradjanima Srbije i o tome mora da se pita svaki gradjanin", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao i da ne zna šta je Vlada Srbije dogovorila u pregovorima o Kosovu i Metohiji, te ponovio da će prihvatiti svaki rezultat tih pregovora koji je dobar za gradjane Srbije, ali da ono što nije dobro neće prihvatiti.

"Pa neka Aleksandar Tijanić i njegova televizija večeras seku ovu izjavu i prave spotove da plaše narod. Baš me briga", rekao je Nikolić.

On je poručio da je ubedjen da ništa drugo osim promene vlasti ne može da pomogne Srbiji i da u to želi da ubedi sve gradjane, a ne samo svoje pristalice.

"Želim da budem predsednik svih gradjana. Neću da delim gradjane kao Boris Tadić, koji govori da postoje dve Srbije", poručio je Nikolić.

Nikolić je ranije danas posetio Vladimirce, Koceljevu i Krupanj i položio je venac na spomenik učesnicima Cerske bitke. Obilazak Mačvanskog regiona završava skupom u Šabcu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Neću dozvoliti da me ucenjuju koalicioni partneri

Izvor: Blic, 13.Apr.2012

Predsednički kandidat Koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić izjavio je danas da posle pobede na izborima neće dozvoliti da ga ucenjuju koalicioni partneri samo da bi ostvario većinu u parlamentu..."Znamo kako da vodimo Srbiju. Naša ideja je najjača, a oko najjačih se okupljaju. Doći će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.