Nikolić: Na sceni uništavanje Srpske kroz rušenje Dodika

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Dec.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Na sceni uništavanje Srpske kroz rušenje Dodika

BANJALUKA - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je informisan da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj kroz rušenje vlasti predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Nikolić je rekao da je za ove pokušaje uništavanja Republike Srpske saznao u razgovorima sa stranim diplomatama, upozorivši da je ugroženost >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Republike Srpske velika.

"Interes, sudbina i opstanak Republike Srpske moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira ko je na vlasti", rekao je predsjednik Srbije za RTRS.

Nikolić je rekao da su mu diplomate otvoreno rekle da se nešto dešava i da postoji tendencija da se Republika Srpska stavi pred svršen čin - da prihvati apsolutno sve što joj se bude sugerisalo ili će njene nadležnosti i dalje biti smanjivane uz učešće Ustavnog suda BiH.

Predsjednik Srbije upozorava da ništa neće biti kako treba ukoliko opozicioni politički blok ne shvati da je ugroženost Srpske velika.

"Direktive za rušenje Srpske dolaze iz međunarodne zajednice, a sprovode se iz Federacije BiH. Sličan scenario imala je i Srbija u slučaju /nekadašnjeg predsjednika Srbije/ Slobodana Miloševića", kaže Nikolić.

On ističe da se u velikoj mjeri, nažalost, dešava ono što je korišćeno u obračunu sa Srbijom u slučaju Slobodana Miloševića - personalizuje se problem pa kaže - sve će biti dobro ako ode Dodik, a ništa neće da bude dobro.

Nikolić je rekao da je pažnja Srbije usmjerena na Republiku Srpsku bez ikakve želje da se svađaju sa onima koji "nisu taj entitet".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tomislav Nikolić: Postoji plan za rušenje Dodika

Izvor: Večernje novosti, 29.Dec.2015

BANjALUKA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je informisan da postoji plan za rušenje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj kroz rušenje vlasti predsednika Srpske Milorada Dodika. Nikolić je rekao da je za ove pokušaje uništavanja Republike Srpske saznao u razgovorima sa stranim diplomatama,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.