Nikolić: Biću bezbedan koliko i Srbi u pokrajini

Izvor: RTS, 05.Jan.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Biću bezbedan koliko i Srbi u pokrajini

Predsednik Tomislav Nikolić je pred odlazak na Kosovo i Metohiju, gde će provesti Badnji dan sa Srbima u Štrpcu, izjavio da će biti bezbedan koliko i Srbi koji žive u pokrajini.
Nikolić je za Sputnjik rekao da ako nema Zajednice srpskih opština, nema ni dijaloga.

"Srbija nikada neće priznati nezavisnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 'Kosova' i učiniće sve da ta veštačka tvorevina koju podržavaju i na njoj besomučno insistiraju neke države sa Zapada i neke islamske države, ne postane članica UN", poručio je Nikolić.
Predsednik Srbije kaže da Beograd razgovara sa privremenim institucijama u Prištini u želji da svim građanima Kosova i Metohije, prvenstveno Srbima, obezbedi bolji život i potpunu bezbednost.
"Zbog toga smo privremenim institucijama, kao suštinskoj autonomiji, prepustili veliki broj nadležnosti, u skladu sa Ustavom i Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244. Ako nema Zajednice srpskih opština, nema ni daljih razgovora. Najveći broj nadležnosti prepuštenih Prištini mora da bude prenet na ZSO", naveo je Nikolić.
Predsednik Srbije naglašava da je to uslov za dalje pregovore i da je to potpisano i garantovano Briselskim sporazumom.
Nikolić ističe da će "ako i kada pređe Merdare" biti bezbedan na Kosovu i Metohiji, toliko koliko su bezbedni i Srbi koji tamo žive.
"Dužan sam i hoću da sledim njihovu sudbinu. Ako bih, kao predstavnik svih građana, ignorisao tu obavezu, Srbija bi nosila težak greh i teret za sva vremena", zaključio je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.