Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ako građani ne žele vojnu neutralnost, onda ne zaslužuju ovakvog predsednika

Srbija ima dobre odnose sa ODKB, kao i sa NATO, sarađuje sa svima, a opredelila se za neutralnost i to će ispoštovati, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je rekao da je Srbija imala dve ili tri vežbe sa vojskama Rusije i Belorusije, kao i oko 100 aktivnosti sa zemljama članicama NATO, a na novinarsko pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da li će se to promeniti, odgovorio je: "A što da se menja"?

“- Što da se menja, sarađujemo sa svima. Nećemo valjda na vagu da gledamo koliko smo sa kim imali vežbi. Mi vežbe imamo da uvežbamo nešto, a ne da pokažemo da smo sa nekom vojskom više, a sa nekom manje - rekao je Nikolić nakon što je prisustvovao završetku vežbe "“Slovensko bratstvo 2016"”.

On je ponovio da Srbija ima dobre odnose sa ODKB.

- “Ranije smo počeli da sarađujemo sa NATO, ali ne kao država ili vojska koja će biti članica, već kao država koja zna da je potpuno okružena zemljama članicama NATO i da u tom treba da traži svoje ponašanje i pristup - rekao je predsednik Srbije.

On je poručio da je Srbija zemlja koja se opredelila za neutralnost i to će ispoštovati.

- Ako pitate mene bićemo vojno neutralni, a ako bi građani Srbije drugačije odlučili, onda ne zaslužuju ovakvog predsednika, trebaće im neko drugi - rekao je Nikolić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Mi smo zemlja koja se opredelila za vojničku neutralnost

Izvor: Beta Video, 09.Nov.2016

BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić rekao je da je Srbija ranije počela da saradjuje sa NATO članicama. ``Mi imamo zajedničke vežbe sa zemljama članicama NATO. I što da se to menja. Mi vežbe imamo da uvežbamo nešto. Mi smo zemlja koja se opredelila za vojničku neutralnost ako pitate mene``,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Nikolić: Neutralnost, a ako građani odluče drugačije...

Izvor: B92, 09.Nov.2016

Srbija ima dobre odnose sa ODKB, kao i sa NATO, sarađuje sa svima, a opredelila se za neutralnost i to će ispoštovati, kaže predsednik Srbije Tomislav Nikolić...Nikolić je rekao da je Srbija imala dve ili tri vežbe sa vojskama Rusije i Belorusije, kao i oko 100 aktivnosti sa zemljama članicama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.