Izvor: S media, 06.Feb.2013, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najpoznatiji srpski osuđenik: Hteo sam da se ubijem, ali spasio me je patrijarh Pavle

"Čovek uvek očekuje ovako nešto, a moje očekivanje trajalo je ceo život. Još uvek sam izuzetno uzbuđen i teško mi je. Od mene je ostala senka, a treba skupiti snagu da nastavim život koji je odavno izgubio smisao", kaže Vučko Manojlović (66), koga je prošle sedmice pomilovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, da bi zatim bio pušten na slobodu.

Manojlović je 27 godina proveo u zatvoru zbog otmice i ubistva zamenika okružnog javnog tužioca u Leskovcu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dragomira Krstića, od kojih je preko 16 godina čekao na izvršenje smrtne kazne.

"Prošao sam golgotu. Nosio sam se mišlju i da prekratim takav život, ali sam od toga definitivno odustao 1993, kada mi je u posetu došao patrijarh Pavle. Sada bi trebalo da nastavim ovo što mi je ostalo od života. Vozač sam po struci i naravno - nemam posao, a ni neke druge izvore prihoda. Ne znam od čega ću živeti. Imam samo tu kuću u Nišu i ništa više. Sestre mi žive u Leskovcu, a svi rođaci još su stariji od mene. Jedini smisao mog budućeg života, i moja životna misija, biće da se odužim ljudima koji su se zalagali za moje oslobođenje, koji su imali poverenja u mene i bili plemeniti", kaže Manojlović za Danas.

(Danas)
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Vučko Manojlović: I sloboda me boli

Izvor: Večernje novosti, 06.Feb.2013

VIŠE od pola života proveo sam iza rešetaka. Bio sam ranjen sa devet hitaca, imao strašne opekotine od vatre. Kao zver sam bio okovan četiri i po godine, u ćeliji smrti proveo 16 godina, čekajući da izađem pred streljački stroj.. Ipak, uspeo sam da opstanem, a posle svega duša boli! Vučko...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.